Categories: Expertul zilei

Cele mai bune fructe pentru imunitate cu care trebuie să te aprovizionezi în acest sezon

Fructele care ajută să avem o imunitate de invidiat în această iarnă: îngrijirea sănătății în această perioadă este cea mai bună soluție și din fericire, sezonul vine cu o mulțime de fructe delicioase și sănătoase.

Nu se poate nega că una dintre cele mai mari provocări ale noastre din acest an a fost construirea imunității. De la suplimente alimentare la sucuri naturale și la ceai verde, ce nu am inclus în dieta noastră doar pentru a menține infecțiile la distanță?!

Acum, odată cu schimbarea bruscă a sezonului, ne aflăm din nou într-un moment crucial. Vremea capricioasă este cu siguranță plăcută, dar aduce și riscul unor boli sezoniere de care suntem conștienți (răceală, tuse, gripă).

Îngrijirea sănătății în această fază ne ajută să ne ferim de viruși; din fericire, sezonul este, de asemenea, asociat cu o grămadă de fructe delicioase și sănătoase, care pot ajuta imunitate. Puteți să le mâncați crude, să le amestecați în smoothie-uri, să faceți prjituri delicioase – aveți opțiuni din abundență.

Fructele pentru imunitate pe care trebuie să le consumi în acest sezon:

Guava– Crocante, dulci și delicioase, guava sunt preferatele noastre personale în acest sezon. Acestea sunt bogate cu vitamina C și o serie de antioxidanți care luptă împotriva activității periculoase a radicalilor liberi și previn deteriorarea celulelor. De asemenea, sunt bogate în fibre, ceea ce face acest fruct excelent pentru inima și menținerea optimă a nivelului de zahărul din sânge.

Pere – Acest fruct delicios are un exterior verde deschis, moale și o carne albă, suculentă și delicată. Îndrăgite atât de copii, cât și de adulți, perele sunt bune pentru intestin și sunt îmbogățite cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidanți precum vitamina E și C.

Portocale – O sursă extraordinară de vitamina C și calciu, citricele precum portocalele ar putea împiedica infecțiile sezoniere și ar putea controla simptomele multor afecțiuni cronice. Dacă sunteți un fan al unui pahar proaspăt de suc de portocale, acesta este probabil un moment bun pentru a începe să faceți și să consumați suc.

Merele – Un măr pe zi poate fi din nou o idee bună în această perioadă a anului. Merele pot întări sistemul imunitar prin reducerea inflamației din corpul dumneavoastră. Bogate în fibre de pectină, vitamina C și K, merele sunt considerate excelente pentru construirea imunității de către mulți nutriționiști.

Rodie – Roșu rubiniu și dulce, rodia (sau anaar) are beneficii de protecție împotriva radicalilor liberi. Mai mult, ne subțiază sângele, ceea ce este bun pentru tensiunea arterială, inima, pierderea în greutate și previne deteriorarea pielii.

 

 

Recent Posts

Alina Bădic, horoscop 26 mai – 1 iunie : Mare forță grație lui Mercur

Alina Bădic, horoscop 26 mai – 1 iunie. În emisiunea „360 de grade”, Alina Bădic…

3 minute ago

Doar 5 zile cu această dietă: Curăță organismul de toxinele și slăbești

Doar 5 zile cu această dietă: Curăță organismul de toxinele și slăbești! Dacă dorești să…

34 de minute ago

Remedii care vindecă balonarea: 5 ierburi pentru ameliorarea gazelor din stomac

Remedii care vindecă balonarea. Plantele sunt  bune pentru ameliorarea gazelor din stomac. Iată primele cinci…

o oră ago

Tora Vasilescu vorbește despre marea ei suferință: Nu există leac

Tora Vasilescu vorbește despre marea ei suferință! Tora Vasilescu, marea actriță a teatrului românesc, a…

2 ore ago

Grupa de sânge care îmbătrânește cel mai lent

Dintre toate grupele de sânge, una este considerată cea care care îmbătrânește cel mai lent.…

2 ore ago

Cum poate fi amânată menopauza precoce. Fenomenul poate avea efecte devastatoare

Apariţia menopauzei precoce la femei este un fenomen tot mai des întâlnit. Medicii spun că…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boli cardiovasculare