sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Știi care sunt cele mai bune hepatoprotectoare naturale? Sănătatea ficatului depinde de stilul nostru de viață și obiceiurile personale. Alimentația, odihna și exercițiile fizice stimulează sănătatea generală a organismului și, de asemenea, asigură o bună funcționare a ficatului. În ceea ce privește alimentația, anumite produse și suplimente te pot ajuta să își protejezi ficatul și să îi menții sănătatea. 

Te-ar mai interesa: Un mare sfânt sărbătorim sâmbătă, 26 noiembrie! Es...

Totodată, este esențial să eviți anumite obiceiuri nesănătoase. Consumul de alcool, subtanțele interzise și administrarea medicamentelor fără sfatul medicului se află printre cele mai dăunătoare elemente pentru ficat.

Pentru a-l proteja, este esențial să adopți un stil de viață cât mai sănătos, care să susțină nevoile organismului și, implicit, ale acestui organ esențial.

Hepatoprotectoare naturale

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie care sunt cele mai bune alimente, plante și suplimente pentru ficatul tău. Acestea ajută la regenerare, mențin sănătatea acestuia și contribuie la eliminarea toxinelor și substanțelor dăunătoare acumulate.

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

„Iată câteva alimente care vă ajută ficatul:

Cafea. Această băutură delicioasă poate crește nivelul de antioxidanți din ficat și poate reduce riscul de boli ale ficatului

Ceai. Ceaiurile populare, cum ar fi ceaiul negru și cel verde, pot îmbunătăți nivelul enzimelor hepatice în rândul persoanelor cu boli hepatice și pot lupta împotriva stresului oxidativ.

Fructe de padure. Fructele sunt ambalate cu antioxidanți, care s-au dovedit a vă proteja ficatul de daune în diferite studii pe animale .

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...

Suc de sfeclă roșie. Această băutură colorată conține compuși sănătoși, cum ar fi nitrații și antioxidanții, care vă pot ajuta să vă protejați ficatul de daunele oxidative. De asemenea, cercetările sugerează că sucul de sfeclă roșie poate crește enzimele naturale de detoxifiere a ficatului.

Nuci. Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase și substanțe nutritive, cum ar fi vitamina E. Studiile arată că suplimentarea cu vitamina E poate ajuta la scăderea riscului de boli hepatice.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

Pește gras. Studiile arată că suplimentarea cu acizi grași omega-3, care se găsesc în mod natural în peștii grași, poate reduce grăsimea hepatică și poate îmbunătăți funcția enzimelor hepatice.

Mai jos sunt câteva plante și suplimente care pot stimula sănătatea ficatului:

Ciulinul de lapte. Această plantă conține compuși precum silibine, silicristină și siliandină, toate acestea putând ajuta regenerarea ficatului, reducând inflamația și îmbunătățind sănătatea ficatului în rândul celor cu afecțiuni hepatice.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...

Ginseng. Această plantă are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la protejarea împotriva afectării ficatului la persoanele cu boli hepatice grase nealcoolice.

Curcumă. Această plantă delicioasă are puternice proprietăți antiinflamatorii. Poate reduce inflamația ficatului și semnele de afectare a ficatului la persoanele cu afecțiuni hepatice.

Ghimbir. Studiile arată că suplimentarea cu ghimbir poate reduce semnificativ semnele de inflamație hepatică și grăsimi hepatice la persoanele cu boală hepatică grasă nealcoolică, în comparație cu un tratament placebo.

Rădăcină de lemn dulce. Studiile arată că suplimentarea cu rădăcină de lemn dulce poate reduce semnele de afectare hepatică și inflamație la persoanele cu afecțiuni hepatice grase nealcoolice”, recomandă Dr. Vasi Rădulescu pe propriul blog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private