miercuri, ianuarie 19, 2022

Boala intestinului iritabil, cunoscută în mod special sub numele de Sindromul intestinului iritabil (IBS), este o afecțiune cronică caracterizată prin prezența unor dureri sau modificări digestive frecvente, cum ar fi diareea sau constipația, efecte care pot fi combatute cu remedii naturiste.

Deși această afecțiune trebuie diagnosticată și tratată de un specialist, este dificil de detectat, deoarece simptomele pe care le produce pot fi prezente din când în când la aproape orice individ.

Te-ar mai interesa: Scene și acuze halucinante între un medic și o pac...

În mod normal, colonul iritabil este diagnosticat atunci când pacientul suferă de aceste probleme cronic și tind să apară mai frecvent la femei, conform studiului realizat în 2015 de Organizația Mondială de Gastroenterologie.

Infuzii pentru tratarea sindromului de colon iritabil

Cele mai bune leacuri pentru sindromul colonului iritabil. Un prim exemplu este infuzia de fenicul, care este folosită pentru a trata diferite probleme digestive, inclusiv constipația, unul dintre simptomele pe care le provoacă intestinul iritabil, potrivit studiului publicat în BioMed Research International.

În același mod, infuzia de hibiscus fierbinte ajută la funcția digestivă și intestinală, deoarece are proprietăți diferite care ajută la digerarea grăsimilor din alimente și la terminarea digestiei grele, ceea ce poate ajuta la atenuarea simptomelor IBS.

Te-ar mai interesa: Rezultate fals-negative la testele de salivă distr...

Pentru a trata disconfortul gastro-intestinal, o alta dintre cele mai cunoscute bauturi este musetelul, care imbunatateste digestia, mai ales dupa ce ai consumat mese copioase sau grele, evitand constipatia, simptom al intestinului iritabil, precum si ameliorarea crampelor intestinale.

Se poate folosi si infuzia de anason, care este recomandata in special pentru a evita formarea excesiva de gaze in sistemul digestiv, alta dintre cele mai frecvente disconfort pentru cei care sufera de intestin iritabil. Din acest motiv, calmeaza si durerile intestinale pe care acestea le pot produce.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

Infuzia de menta este una dintre cele mai cunoscute cand vine vorba de atenuarea efectelor problemelor digestive, precum durerea sau diareea, deoarece aceasta planta este antispastica.

Totuși, pentru persoanele care suferă de reflux sau arsuri la stomac, acest lucru nu este recomandat, dar este mai bine să optați pentru alte infuzii care calmează arsurile, potrivit 2o Minutos.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private