Sari la conținut

Cele mai bune mănuși de examinare folosite într-un cabinet medical

Mănușile de examinare sunt utilizate în cabinetele medicale, pentru evaluări ce implică tehnici de lucru non-invazive, fiind deosebit de utile în prevenirea contaminării încrucișate, între pacienți și personalul medical.

Sunt în general confecționate din polimeri precum latexul sau nitrilul, materiale ce asigură beneficii variate în practica medicală. Mănușile de examinare mai sunt utilizate în saloane de înfrumusețare, precum și în saloane de masaj.

În prezent, astfel de produse pot fi comandate online la set și oferă prețuri extrem de avantajoase, raportate la aplicabilitatea oferită. Despre proprietățile celor mai bune mănuși chirurgicale, discutăm pe larg în continuarea acestui articol.

Cele mai bune mănuși de examinare: Proprietăți esențiale

Soluțiile din această categorie aparte de mănuși sunt proiectate pentru a oferi performanțe maxime, în timpul evaluărilor detaliate din cabinetul medical. Deosebit de confortabile, acestea nu afectează simțul tactil, oferind control deplin specialistului.

Cele mai bune mănuși pentru examinare oferă un strat superior de protecție și pot fi prevăzute cu o suprafață texturată în zona degetelor, astfel încât priza pe instrumentarul specific și, implicit, utilizarea acestuia să se realizeze fără probleme.

Alege o pereche de mănuși pentru examinare cu o nuanță ce nu reflectă lumina albă, specifică oricărui cabinet medical, astfel încât ochii evaluatorului să nu obosească foarte repede.

Asigură-te că produsele comandate online sunt foarte fine, pentru o senzație plăcută la atingere, resimțită atât de specialist, dar mai ales de pacienti, fapt ce poate contribui la calmarea acestuia, în timpul evaluării de specialitate.

De ce să alegi pentru examinare din nitril?

Acest material este recomandat persoanelor care pot dezvolta alergii de piele, la contactul cu latexul. Nitrilul asigură o fixare facilă pe forma mâinilor și o flexibilitate ridicată, aproape la fel de bună ca cea oferită de latex.

Mănușile de examinare din nitril sunt foarte rezistente sub acțiunea substanțelor toxice, precum acizii sau hidrocarburile, fiind preferate și în laboratoarele pentru analize medicale. Totodată, nitrilul este un material mult mai rezistent la străpungere, comparativ cu latexul.

Mănuși de examinare pudrate și nepudrate

Mănușile de unică folosință pentru examinare pot fi pudrate sau nepudrate:

  • Mănușile de examinare pudrate – se introduc mult mai rapid pe mâini, deoarece sunt acoperite cu o peliculă ce permite o alunecare facilă. Amidonul de porumb reprezintă o soluție agreată adesea, pentru realizarea acestei pelicule.
  • Manusile de examinare nepudrate – reprezintă alternativa pentru mănușile pudrate, în cazul în care o persoană se poate confrunta cu alergii de piele, la contactul cu amidonul. Pentru aceștia se recomandă manusi de nitril de unica folosinta.

Mănuși pentru examinare versus manusi chirurgicale

Mănușile de unică folosință pentru domeniul medical se împart în mănuși pentru examinare și mănuși chirurgicale. Chiar dacă, la o primă vedere, cele două subcategorii pot avea un aspect asemănător, acestea includ produse cu funcții și utilități diferite.

Spre deosebire de mănușile pentru examinare, cele chirurgicale sunt utilizate în blocurile operatorii, în timpul operațiilor ce implică un posibil contact cu sângele, plasma și alte fluide organice. Datorită contextului în care se utilizează, sunt mai lungi decât cele de examinare. De altfel, mănușile chirurgicale asigură dimensiuni mai precise, de la un produs la altul.

Mai trebuie menționat faptul că aceste produse vin ambalate individual, sunt sterile și realizate din materiale mult mai rezistente. Costurile pentru achiziționarea mănușilor chirurgicale sunt mai ridicate, comparativ cu cele din dreptul mănușilor de examinare.

Ține cont de informațiile utile pe care le-am împărtășit astăzi cu tine și comandă online de pe Limemedical.ro cele mai bune mănuși pentru examinare, în funcțiile de propriile tale nevoi. Descoperi o gamă variată de produse, la prețuri accesibile oricărui buzunar.

Înainte de a plasa comanda ta online, vezi și alte produse din oferta Lime Medical, utile în actul medical, sau pentru igienizarea corespunzătoare a spațiilor de lucru – săli de operație, cabinete pentru consultații, laboratoare de analize – cu produse certificate conform celor mai înalte standarde calitative.

Sursa imagine freepik.com

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.