joi, octombrie 6, 2022

Hipertensiunea este o afecțiune care stă la baza unor boli mult mai grave. Pentru a le evta este important să controlezi hipertensiunea și să adopți un stil de viață mai sănătos.

Cu siguranță, hipertensiunea poate fi prevenită cu ajutorul unui stil de viață mai sănătos, care să elimine principalii factori de risc.

Stresul, supraponderabilitatea și aportul excesiv de sare e află pe lista celor mai cunoscute cauze ale hipertensiunii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 octombrie. Nu vă implicați în chestiuni...

De asemenea, hipertensiunea este asociată cu acumularea colesterolului dăunător, LDL. Aceasta începe să fie o problemă mai ales după vârstă de 55 de ani.

Remedii pentru ameliorarea hipertensiunii

Sfecla roșie

Sfecla roșie este benefică pentru tratarea hipertensiunii. Aceasta este bogată în potasiu, fier, sodiu, calciu, fosfor și zinc, esențiale pentru sănătatea inimii. Consumul regulat de sfeclă roșie poate avea multe beneficii pentru organism.

Cu atât mai mult, sfecla este ușor de mâncat datorită gustului ei versatil. De la salate până la smoothie, există multe moduri de a include sfecla în dieta zilnică și de a beneficia de proprietățile sale, scrie Doza de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Această legumă reduce semnificativ ...

Când vine vorba de combaterea hipertensiunii arteriale, consumul de suc de sfeclă poate ajuta la maximizarea rezultatelor.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi leguma, să o pui în blender cu apă și să bei smoothie-ul de sfeclă roșie rezultat.

Magneziu

 Magneziul este utilizat ca tratament în ameliorarea hipertensiunii arteriale. Îl poți găsi, de asemenea, în farmacii și magazine cu produse naturiste.

Te-ar mai interesa: Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Ce nu ai...

Pentru a prepara un remediu, pune 33 g de clorură de magneziu (2 linguri) într-un litru de apă clocotită și amestecă bine.

Este recomandat să bei câte un pahar din acest amestec pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate. Astfel, vei satisface nevoie de magneziu a organismului într-un mod simplu.

Totuși, aceasta este mai mult o metodă ultilizată pentru a preveni hipertensiunea arterială. Deficitul de magneziu este asociat în mod direct cu dezvoltarea hipetensiunii.

Te-ar mai interesa: Trei zodii pe care să nu te bazezi niciodată! Te v...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private