Sari la conținut

Cele mai bune remedii naturiste pentru scăderea rapidă a febrei

Temperatura normală a coprului
Sursă foto; arhiva doctorulzilei.ro
bulbului umed

Ce remedii poți folosi pentru scăderea febrei? Febra se manifestă atunci când organismul se luptă cu o anumită infecție existentă în organism. Fie că este vorba despre un virus sau o bacterie, aceasta apare ca un răspuns al sistemului imunitar care încearcă să elimine agentul infecțios. Deși majoritatea persoanelor preferă să un tratament farmaceutic, există anumite tratamente naturiste eficiente pentru scăderea rapidă a febrei.

Temperatura medie a corpului este de 37°C, însă aceasta poate varia în funcție de vârstă și de propriul organism. Febra apare atunci când această valoare depășește 37.2°C și de cele mai multe ori reprezintă o reacție a sistemului imunitar. Aceasta apare atunci când un agent infecțios este prezent în corp, iar sistemul imunitar luptă pentru a-l elimina din organism. Scăderea rapidă a febrei se poate realiza prin administrarea produselor farmaceutice, însă există o serie de plante care au același rol și sunt eficiente, dacă febra nu este foarte ridicată. Iată care sunt remediile potrivite pentru această afecțiune, potrivit Click pentru femei.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei reglează temperatura corpului prin stimularea procesului natural de transpirație, ce favorizează scăderea febrei. Ceaiul de tei induce acest efect, hidratând în același timp organismul. Este foarte important ca atunci când avem febră să bem suficiente lichide pentru a evita deshidratarea.

De asemenea, teiul are proprietăți calmante și te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine. Acest lucru este esențial, întrucât febra poate instala o stare nu tocmai plăcută de agitație.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antitermice, antiinflamatorii, antioxidante și analgezice. Acesta stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva infecției, reducând în același timp febra și simptomele neplăcute cauzate de aceasta. De asemenea, se recomandă îndulcirea acestuia cu miere. Mierea este eficientă în combaterea tusei și a infecțiilor, având proprietăți antimicrobiene. De asemenea, poate reduce febra, oferind un efect sporit împreună cu ceaiul de ghimbir.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel