Sari la conținut

Cele mai bune suplimente naturale și vitamine pentru menopauză și perimenopauză

Bufeurile din timpul menopauzei
Sursă foto: arhiva doctorul zilei
Menopauza și bolile de inimă

Menopauza este o parte naturală a vieții unei femei, dar este una care poate aduce totuși câteva surprize nedorite – sub formă de simptome variind de la bufeuri, libido scăzut și uscăciune vaginală până la creșterea în greutate, ceața creierului și schimbările de dispoziție.

Pentru multe femei, tranziția prin perimenopauză și menopauză nu este o plimbare în parc, mai ales când simptomele sunt severe sau apar dintr-o dată. Dar există câteva noutăți bune în toate acestea și este că natura oferă o gamă largă de vitamine, nutrienți și plante medicinale și ierburi care ajută la ameliorarea semnificativă a simptomelor menopauzei.

„Abordarea naturală” a ameliorării simptomelor menopauzei funcționează într-un mod complet diferit față de multe soluții medicale convenționale, cum ar fi înlocuirea hormonală sintetică și medicamentele sintetice. Deoarece vitaminele și ierburile lucrează cu corpul dumneavoastră pentru a vă reechilibra hormonii și a vă susține sănătatea generală, suplimentele naturale pentru perimenopauză și menopauză pot preveni sau reduce severitatea aproape tuturor simptomelor, mai degrabă decât să le mascheze temporar.

Suplimente naturale și vitamine pentru menopauză

Iată o listă cu cele mai bune ierburi și suplimente pentru simptomele menopauzei, plus dovezile din spatele eficacității lor și informații relevante despre siguranță.

Cohosh negru

Cohoshul negru este o plantă originară din America de Nord, care a fost folosită de secole ca remediu tradițional pentru simptomele menopauzei și alte probleme de sănătate hormonală ale femeilor.

Planta a fost studiată și există un număr tot mai mare de cercetări conform cărora cohosh negru ajută la reducerea simptomelor menopauzei, inclusiv transpirații nocturne și fulgerări.

Fiind unul dintre cei mai buni amelioratori naturali ai dispoziției pentru menopauză, planta ajută la depresia menopauzei și la starea de spirit prin creșterea nivelului de serotonină. Planta poate fi luată singură sau ca parte a unei formule cu mai multe plante. La doze mai mari, efectele secundare pot include dureri de cap și probleme gastrointestinale.

Omega 3

Noile cercetări arată că acizii grași Omega-3 ajută la ameliorarea suferinței psihologice și a simptomelor depresive adesea suferite de femeile aflate la menopauză și perimenopauză. Luarea unui supliment Omega-3 de înaltă calitate ajută, de asemenea, la reducerea durerilor articulare și la protejarea inimii și a oaselor femeilor.

Magneziu

Magneziul ameliorează anxietatea și tulburările de somn legate de dezechilibre hormonale în perimenopauză și menopauză.

deficitului de magneziu

Magneziul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății inimii și la reducerea tensiunii arteriale, la combaterea osteoporozei și, mai ales dacă luați citrat de magneziu, ajută la constipație. Majoritatea femeilor nu primesc suficient magneziu în dieta lor, așa că luarea unui supliment de magneziu este adesea cheia pentru ameliorarea simptomelor.

 

Scoarță de magnolie

Scoarța de magnolie este un supliment puternic pentru menopauză, preparat din scoarța, frunzele și florile arborelui de magnolie houpo. Folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză, cercetările actuale au descoperit că scoarța de magnolie este eficientă pentru a ajuta la bufeurile, insomnia, anxietatea, depresia, iritabilitatea, uscăciunea vaginală și pierderea libidoului în timpul menopauzei.

Trifoi roșu: înlocuitor natural de hormoni

Trifoiul roșu este un înlocuitor natural de hormoni care acționează ca estrogeni slabi în corpul tău.

Deoarece vă completează propriii estrogeni, mai puternici, ei pot ajuta la egalizarea atât a nivelurilor neregulate de estrogen, cât și a celor scăzute.

Potrivit unui studiu publicat în Obstetrics and Gynecology International, trifoiul roșu ajută și la alte simptome legate de menopauză, cum ar fi libidoul scăzut, anxietatea/depresia, tulburările de somn și oboseala. Și există mai multe vești științifice bune: compușii trifoiului roșu ameliorează PMS și îmbunătățesc atât sănătatea inimii femeilor, cât și aspectul pielii și părului pe măsură ce îmbătrânim.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel