Sari la conținut

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru respirație. Curăță plămânii și elimină substanțele dăunătoare

Plămânii sunt organe esențiale, responsabile pentru oxigenarea întregului organism. Aceștia se pot îmbolnăvi ușor dacă nu avem grijă la câteva elemente importante. Răcelile netratate și poluarea pot afecta plămânii.

Răcelile, virozele, infecțiile nazale, ale gâtului și ale plămânilor pot lăsa urme în organism. Mai ales asupra plămânilor, aceste boli pot avea un impact substanțial și pot cauza sechele.

Din fericire, anumite tratamente naturiste sunt eficiente pentru a reduce riscurile și pentru a curăța și trata plămânii. Curățarea acestora este esențială din când în când, mai ales dacă ai răcit sau trăiești într-un mediu poluat.

Uleiuri esențiale pentru curățarea plămânilor

Uleiurile esențiale sunt cunoscute în medicina alternativă pentru proprietățile lor de purificare și relaxare.

Acestea acționează asupra membranei mucoase care se inflamează, adesea, în cazul infecțiilor și alergiilor.

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri utilizate pentru curățarea plămânilor și vindecarea naturală a infecțiilor de la nivelul căilor respiratorii. Uleiul de eucalipt este folosit pentru tratarea tusei, răcelii, bronșitei și curățarea plămânilor.

Pentru inhalare se pot utiliza 12 picături la 150 ml de apă inhalată. Acestea nu trebuie aplicată pe piele, ci se practică doar inhalarea de aburi.

Uleiul de mentă

Uleiul de mentă este benefic pentru tulburările digestive, dar și pentru tratamentul răcelilor, în special a tusei. Se pot adăuga 3-4 picături de ulei esențial adăugat în apă fierbinte pentru inhalarea aburilor.

Ulei de arbore de ceai

Acest ulei poate fi folosit pentru un spectru larg al afecțiunilor respiratorii, precum răceala, gripa, bronșita și alte infecții de la nivelul căilor respiratorii.

Pentru aplicare externă se pot folosi soluții cu 5-10% ulei de arbore de ceai, în stare solidă sau lichidă.

Atenție!

Deși aceste uleiuri au beneficii, este important să știi că anumite formule nu se aplică pe piele, ci doar se inhalează cu ajutorul aburilor. Cele care se aplică pe piele se aplică numai în anumite concentrații. De asemenea, femeile însărcinate nu pot aplica astfel de tratamente fără acordul medicului. Înainte de orice tratament este indicat să consulți un specialist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel