sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Virgil Munteanu

Pe lângă faptul că îţi vei răni partenerul motivând în fel şi chip lipsa libidoului, o viaţă sexuală fără sare şi pier poate cauza tot felul de probleme de sănătate. Iată cele mai folosite scuze pentru a nu face dragoste şi câteva soluţii pentru a scăpa de acest obicei.

1.    Sunt prea obosit(ă)
Este un lucru absolut normal ca după o zi de muncă să îţi pierzi orice fel de energie, imediat ce capul tău atinge perna, însă trebuie să găseşti o soluţie pentru a menţine treaz interesul sexual.

Iată câteva trucuri pentru a readuce momentele pasionale în patul tău: oferă-i partenerului un sărut pasional când ajungi acasă, mănâncă puţină ciocolată, îţi va spori energia, entuziasmul şi sentimentele de atracţie.

2.    Nu am timp
Chiar dacă ai un milion de lucruri de făcut, întotdeauna poţi găsi câteva minute pentru o partidă rapidă de sex. Cu puţină voinţă, problema timpului se poate rezolva. Taie din programul de televizor, din somnul de dimineaţă sau profită de duşul de seară!

3.    Nu sunt mulţumit(ă) de aspectul meu
Chiar dacă ai o zi în care eşti nemulţumită de cum arată corpul tău, nu trebuie să fie un motiv pentru a evita să faci dragoste. Mai ales că sexul îţi poate readuce buna-dispoziţie şi încrederea de sine. Pentru a scăpa de acest complex, concetrează-te pe ceea ce simţi, nu pe cum arăţi.

4.    Mă doare capul
Sexul are efect analgezic, uneori, aşa că te poate ajuta să scapi de migrene. În timpul actului sexual este eliberat hormonul oxitocina, care duce la secreţia de endorfine, acestea ajutând la diminuarea durerilor.

Există, însă, şi cazuri rare când orgasmul cauzează dureri de cap, în timpul partidei de sex. Cazurile sunt însă extrem de puţine: specialiştii britanici au stabilit că 1% din adulţi se lovesc de o astfel de problemă, care afectează mai des bărbaţii şi mai rar femeile, raportul fiind de 1:3.

5.    Nu am chef
Există unele momente când unuia dintre parteneri îi scade interesul sexual, mai ales în perioade stresante din viaţă sau dupa naşterea unui copil.

Iată câteva trucuri pentru recăpătarea dorinţei sexuale:  bucură-te de atingeri senzuale înainte de a trece la cele sexuale, asigură-te că nu te distrage nimic din afară pentru a te putea excita, fă exerciții pelviene, pentru a creşte circulatia sângelui din zona genitală şi pentru a te face mai conştientă de orice senzaţie de excitare, relaxează-te, fă o baie fierbinte.