duminică, ianuarie 29, 2023

Impotenţa nu înseamnă doar lipsa erecţiei, ci şi erecţia slabă. Orice bărbat se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu ejacularea precoce, iar femeile sunt rareori frigide de la natură.

Află răspunsurile la câteva întrebări frecvente despre sex.

1. Care sunt tulburările specifice, în funcţie de sex?

Viaţa sexuală a bărbaţilor este dată peste cap de afecţiuni ale prostatei şi de tulburări ale circulaţiei sângelui la nivelul penisului, iar femeile se confruntă cu anorgasmie (incapacitatea de a ajunge la orgasm) şi libidou scăzut. Durerile în timpul actului sexual sunt o altă problemă tipic feminină.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

2. Ce provoacă ejacularea precoce?

Se poate vorbi de ejaculare precoce în cazul celor care ejaculează înainte de contactul sexual sau în primele două minute de la penetrare. „Cauzele sunt multiple: un sistem nervos hipersensibil (lipsa de control în faţa stimulilor puternici) sau tulburările obsesiv-compulsive”, explică dr. Dan Pereţianu, endocrinolog la Centrul Medical Povernei din Bucureşti. Problemele temporare apar şi pe fond de stres sau în timpul tratamentului cu medicamente pentru combaterea răcelii şi gripei.

3. Ce este impotenţa?

Impotenţa este incapacitatea de a obţine o erecţie sau obţinerea uneia care este prea slabă pentru a susţine actul sexual. Dacă doctorii puneau odată impotenţa pe seama tulburărilor emoţionale, astăzi vorbesc mai mult de cauze fizice: diabet, hipertensiune arterială, insufi cienţă renală, boli cardiovasculare, afecţiuni ale prostatei, depresie, abuz de alcool ori tutun, stres etc.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

4. Ce cauzează disfuncţiile femeilor?

Libidoul scăzut, durerile din timpul actului sexual şi anorgasmia pot avea cauze psihologice- stresul de la serviciu sau problemele de cuplu, şi fizice- boli ale tiroidei, depresia şi nivelul scăzut de estrogen şi testosteron (în special la menopauză).

„Aceste dereglări hormonale taie cheful de sex şi scad lubrifierea vaginală. De regulă, femeile care nu pot avea orgasm nu primesc suficientă stimulare”, explică sexologul Roxana Mischianu.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Uscăciunea vaginală, bolile cu transmitere sexuală, infecţiile urinare sau inflamarea vulvei sunt cauze ale durerilor. „Durerile pot fi atât de intense încât fac penetrearea extrem de dureroasă sau imposibilă”, spune specialistul.

5. Ce este ejacularea retrogradă?

În timpul orgasmului, muşchiul situat între vezica urinară şi prostată se contractă, prevenind eliminarea urinei în acelaşi timp cu sperma. Atunci când acest muşchi este slăbit, în loc să fie expulzată în afară, sperma face cale întoarsă şi ajunge în vezica urinară, fiind eliminată la urinare. Nu doare, iar bărbaţii încep să-i dea atenţie abia după câteva partide de sex „uscat”, când orgasmul nu este însoţit de ejaculare. Este cauzată de medicamentele pentru reducerea tensiunii arteriale, afecţiuni ale prostatei, intervenţii chirurgicale recente în zona genitală sau abdominală sau leziuni ale coloanei vertebrale. Poate duce la infertilitate sau la diabet.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

6. Sexul poate da dureri de cap?

Da, este posibil acest lucru, iar bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile. Posibilele cauze sunt scăderea bruscă a presiunii sângelui după orgasm, dar şi adrenalina eliberată în exces în timpul actului sexual. Durerile de cap după sex pot fi cauzate şi de anumite leziuni şi anevrisme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private