Sari la conținut

„Cele mai frecvente semne” care anunță răspândirea cancerului. Mergeți URGENT la medic

cancer bronhopulmonar
sursa foto: Unsplash
tratament cancer

Metastazele canceroase reprezintă o cauză majoră a mortalității prin cancer, provocând aproximativ 90% din decesele cauzate de cancer.

Cancerul descrie diverse afecțiuni descurajatoare determinate de celule nepotrivite. Bolile mortale rareori se prezintă asimptomatic, dar semnele de avertizare sunt adesea respinse în stadiile inițiale, deoarece sunt nespecifice. Îngrijorător este faptul că celulele supărătoare se pot deplasa în alte părți ale corpului de la locația lor primară. Un medic a împărtășit semnele „cele mai comune” ale acestui proces la care trebuie să fiți atenți.

Odată ce dezvoltați cancerul, acesta nu se termină neapărat cu localizarea primară, unde se află tumora.

Celulele canceroase se pot răspândi în diferite părți ale corpului, devenind așa-numitul cancer metastatic.

Dr. Deboreah Lee, de la Dr Fox Online Pharmacy, a declarat: „Cancerul face metastaze deoarece celulele canceroase de la locul inițial al tumorii cresc în alte locuri din corp.

„Celulele maligne au plecat de la locul lor de origine în fluxul sanguin sau în sistemul limfatic și se vor depune într-un loc mai îndepărtat, într-un anumit organ.”

Medicul a explicat că anumite tipuri de cancer au tendința de a metastaza în anumite zone, de exemplu, cancerul de sân se răspândește adesea în oase, creier, plămâni sau ficat.

Simptomele cancerului metastatic

Cancerul intestinal tinde să se răspândească în ficat, plămâni și ganglioni limfatici, în timp ce cancerul pancreatic se deplasează adesea mai întâi în burtă și în ficat.

Dr. Lee a declarat: „Simptomele și semnele cancerului metastatic depind de locul în care sunt localizate.

Metastazele pulmonare sunt susceptibile de a provoca dureri în piept și lipsă de aer.

„Metastazele osoase provoacă dureri osoase și fracturi. Metastazele cerebrale provoacă dureri de cap și convulsii.

„Metastazele hepatice cauzează icter și distensie abdominală.”

În caz că nu știți, icterul descrie îngălbenirea ochilor și a pielii, în timp ce distensia abdominală este un termen medical pentru burta umflată și balonată.

Când trebuie să consultați un medic

Îngrijorător este faptul că, uneori, aceste simptome de semnal de alarmă pot fi „foarte subtile”.

Din fericire, odată ce ați fost diagnosticat cu cancer, veți fi consultat în mod regulat de către echipa de îngrijire pentru a verifica cum vă simțiți și pentru a căuta orice simptome noi.

Dr. Lee a declarat: „Dacă prezentați orice simptom care sugerează un cancer metastatic, ar trebui să contactați echipa de oncologie care vă îngrijește, dacă sunteți încă sub monitorizare.

„Dacă ați fost externat, ar trebui să vă consultați medicul de familie fără întârziere.”

De la tomografii computerizate la raze X, diverse teste pot ajuta să se determine dacă cancerul dumneavoastră a călătorit într-adevăr într-o nouă locație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel