luni, noiembrie 29, 2021

Dacă vă scărpinaţi constant capul şi aveţi un scalp sensibil, ar putea fi mai mult decât mătreaţa – o problemă comună cu care se confruntă peste 70% dintre oameni. Produsele cosmetice nepotrivite,

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

igiena precară şi alimentaţia incorectă pot afecta sănătatea părului şi scalpului.

Există multe cauze care pot aduce şi simptome deranjante la nivelul scalpului, precum iritaţia, înroşirea, descuamarea sau mâncărimea. Însă, înainte de a căuta soluţia potrivită, este necesar să se încerce identificarea şi corectarea problemei medicale sau nutriţionale care a adus această simptomatologie”, explica cercet. dr. Horaţiu Albu, master în biologia moleculară.

Iată care sunt cauzele cele mai des întâlnite, dar şi tratamentul care ajută la eliminarea lor:

Mătreaţa şi dermatita seboreeica

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

Acestea sunt cele mai frecvente motive care creează mâncărime şi iritaţii la nivelul scalpului. Răspunsul inflamator al organismului provoacă mâncărimea, descuamarea şi acumularea pielii moarte la nivelul scalpului ceea ce se soldează cu senzaţie de disconfort.

Dermatita seboreeica este, de fapt, o formă mai gravă de mătreaţă, în acest caz, situaţia agravându-se prin înroşirea fetei scalpului, aspect gras, mâncărime frecvenţă. Această problemă se poate extinde şi la nivelul sau a corpului, de aceea este bine să fie tratată adecvat”, mai firma specialistul.

 Psoriazisul

Aceasta

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

este o boală autoimună cronica care provoacă pe piele sau pe scalp placarde roşii sau scuamoase. Nu este o afecţiune transmisibilă iar experţii în dermatologie încă nu o înţeleg pe deplin, nefiind întru-totul clar ce anume cauzează această tulburare, însă se pare că alături de ereditate, deosebiţi de importanţi sunt şi factorii de mediu precum şi tiparul metabolic individual.

Recomand ca, acolo unde se poate, să se folosească în controlul topic al psoriazisului doar produse care nu conţin corticoizi”, spune specialistul.

Infecţiile microbiene şi fungice ale scalpului

Multe organisme

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

patogene îşi pod găsi mediul propice de dezvoltare la nivelul scalpului. Dermatomicozele precum cele date de pityrosporum ovale şi orbicular şi dermatoinfectiile cu stafilococi şi streptococi se pot localiza sau extinde şi la pielea capului aducând – pe lângă efectele lor asupra sănătăţii – multă suferinţă subiectivă, nervozitate, aspect neplăcut al părului şi scăderea încrederii în sine.

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri