joi, mai 26, 2022

Oul rămâne un produs alimentar de înaltă calitate nutrițională pentru adulți, inclusiv bătrâni și copii, și este consumat pe scară largă în întreaga lume. În paralel, există dovezi convingătoare că oul este un aliment hrănitor.

Cele mai mari beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă fierte!

Sunt asociate unui risc redus de boli de inimă

Colesterolul LDL este, în general, cunoscut sub numele de colesterol „rău”. Un nivel ridicat de LDL este legat de un risc crescut de boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

LDL este împărțit în subtipuri bazate pe dimensiunea particulelor. Există particule LDL mici și dense și particule LDL mari. Multe studii au arătat că persoanele la care au predominant particule LDL mici și dense prezintă un risc mai mare de boli de inimă decât persoanele care au mai multe particule LDL mari.

Chiar dacă ouăle tind să crească ușor colesterolul LDL la unii oameni, studiile arată că particulele se schimbă de la LDL mic, dens, la mare, ceea ce reprezintă o îmbunătățire.

Ajută la reducerea trigliceridelor

Compoziția nutritivă a ouălor variază în funcție de modul în care găinile au fost hrănite și crescute. Ouăle de la găinile crescute pe pășune și / sau hrănite cu furaje îmbogățite cu Omega-3 tind să fie mult mai bogate în acizii grași Omega-3.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit o familie să încaseze sume fabuloase ...

Se știe că acizii grași Omega-3 reduc nivelul trigliceridelor din sânge, un factor de risc pentru bolile de inimă.

Conțin proteine de calitate, cu toți aminoacizii esențiali

Proteinele sunt elemente de bază în corpul uman. Este foarte important să consumi suficiente proteine, iar studiile arată că cantitățile recomandate în prezent pot fi prea mici. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, astfel că un singur ou mare conține șase grame de proteine.

Te-ar mai interesa: Te confrunți des cu balonarea abdominală? Iată cât...

Ouăle conțin, de asemenea, toți aminoacizii esențiali în proporțiile corecte.

Au un rol antimicrobian
Efectul lor antibacterian se bazează pe mai multe mecanisme bactericide sau bacteriostatice. Unele dintre ele au o activitate puternică prin interacțiunea cu pereții bacterieni care declanșează în continuare permeabilizarea și moartea bacteriilor (lizozimă, beta-defensine aviare etc.), potrivit doc.ro.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

Câte ouă pot fi consumate pe săptămână?

Pentru a evita probleme de sănătate, specialiștii spun că nu există un număr standard de ouă care poate fi consumat pe săptămână. Conform specialiștilor, persoanele care consumă puțină carne pot consuma mai multe ouă pentru a-și asigura necesarul de proteine. Mai mult, parsoanele care se confruntă cu kilograme în plus ar trebui să evite gălbenușurile având în vedere concentrația mare de grăsimi pe care le conțin.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Se mai recomandă consumul de ouă fără exces de ulei, precum ouă fierte, ouă coapte, sau o omletă cu un strop de ulei, pentru a nu ne pune în pericol sănătatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private