sâmbătă, martie 6, 2021

Toamna este minunată cu toate acele fructe gustoase, spectacolul de culori și temperaturile puțin mai scăzute, care ne răcoresc după o vară toridă. Însă, este și anotimpul când cele mai multe dintre viroze, răceli și boli sunt în floare. De asemenea, trecerea de la temperatura ridicată la una scăzută ne dă peste cap sistemul imunitar și suntem mai predispuși la infecții cu bacterii. Ca să nu dai bani pe medicamente, îți recomandăm aceste sfaturi de la bunica, medicamente naturale, care au proprietățile unor antibiotice. Sunt ascunse chiar la tine în bucătărie.

  1. Uleiul de oregano

Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietățile sale de a distruge bacterii.  Conține antioxidanți și este un bun antiseptic, antiviral, antifungic, anti-inflamator, anti-parazit și are efectul de a calma durerea.  Studiile au arătat că uleiul de oregano este la fel de bun ca un antibiotic în distrugerea bacteriilor

2. Echinaccea

Este folosită pentru tratarea bolilor legate de bătrânețe și de asemenea, pentru tratamentul infecțiilor. Poate trata răni deschise, folosită împotriva răcelilor și gripelor.

3.Ulei de cocos extravirgin

Uleiul de cocos are proprietăți anti-bacteriale și anti-fungice. Echilibrează sistemul imunitar, tiroida, colesterolul, nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățește funcția cognitivă.

4.  Usturoiul

Se cunosc efectele usturoiului asupra persoanelor răcite. Antioxidanții din usturoi luptă împotriva infecțiilor.

5.Ghimbirul

Ghimbirul luptă împotriva infecțiilor, însă, substanțele active din plantă ajută și la scăderea colesterolului

6.Cidru de mere 

Cidrul de mere are proprietățile unui antibiotic și ale unui antiseptic și alkalinizează natural organismul.

7. Ceapa

Ceapa este folosită atunci când simți că ești pe cale să răcești. Se iau 2 cepe, se mărunțesc și se pun pe noptieră și se lasă peste noapte. Mirosul ei te va face să te simți mult mai bine.

A.

 

Ultimele stiri

Parteneri