Cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Cum te pot ajuta

Antiinflamatoare naturale. Inflamația este răspunsul natural al organismului la un traumatism. Aceasta se manifestă în timpul infecțiilor cauzate de bacterii sau viruși, atunci când celulele albe din sânge luptă pentru a ne proteja de agenții  patogeni. De asemenea, se poate dezvolta și în cazul unei leziuni, când organismul încearcă să regenereze țesutul vătămat. Deși inflamația se poate reduce cu ajutorul medicamentelor, există o serie de antiinflamatoare naturale care îți pot oferi același efect, în mod natural. 

În cazul leziunilor acute, cauzate în general de un impact sau coliziune, cădere sau răsucire, durerea și umflarea țesutului sunt primele semne ale inflamației. Celulele inflamate elimină celulele vătamate și ajută vindecarea.

Anumite alimente și plante au, în mod natural, proprietăți antiinflamatorii și te pot ajuta să vindeci mai repede rănile sau infecțiile care produc inflamația, potrivit romedic.ro.

Simptomele inflamației:

  • durerea (din cauza substantelor eliberate de tesutul vatamat)
  • umflarea sau edemul (din cauza unui flux mai mare de fluide directionate in acea zona)
  • inrosirea (din cauza vasodilatatiei)
  • incalzirea (din cauza unui flux mai mare de sange)
  • pierderea functiei (din cauza durerii si edemului)

Antiinflamatoare naturale pentru ameliorarea durerii și inflamației

Ghimbir

Ghimbirul are proprietati de reducere a inflamatiei si de grabire a recuperarii musculare, mai ales in febra musculara. Reduce durerile de genunchi la pacientii cu artrita. Acesta are efecte asememanatoare cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, insa fara efecte secundare.

Cireșe

Ciresele au efect antiinflamator, de reducere a durerii si de grabire a procesului de vindecare. Se considera ca beneficiile vin de la antocianina continuta.

Scorțișoară

Scorțișoara are un conținut foarte ridicat în antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii. Conform unui studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara s-a plasat pe primul loc, înainte de alimente bine cunoscute pentru efectul lor antioxidant precum usturoiul sau oregano. De fapt, scorțișoara e atât de puternică încât poate fi folosită ca și conservant alimentar natural.

Lămâie

Acest beneficiu se datorează bioflavonoidelor, componente esențiale ale lămâilor. Întâlnite în special la nivelul cojii, pulpei și a părții de culoare albă a fructului, aceste elemente sunt foarte utile pentru ameliorarea leziunilor. Acționează ca un antibiotic natural puternic, putând ameliora orice tip de inflamație.

Papaya

Papaya este bogata in multe vitamine si minerale, printre cele mai importante sunt enzimele proteolitice, cu rol de reducere a durerii. Se considera ca acestea sunt la fel de puternic precum si alte medicamente antiinflamatoare non-steroidale.

 

 

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

4 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

4 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

5 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

5 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

6 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic