Sari la conținut

Cele mai puternice antivirale naturale pentru gripă și răceală

Dureri de gat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
gripa

Știi ce antivirale naturale te pot ajuta în lupta cu răceala și gripa? Gripa este o infecție virală comună care poate fi extrem de contagioasă și poate provoca simptome severe precum febră, dureri musculare, tuse și congestie nasală.

Fie că doriți să preveniți contractarea gripei sau să tratați simptomele, există numeroase opțiuni de tratament antiviral natural disponibile.

Propolisul este un alt remediu natural eficient pentru gripă. Este un produs apicol care conține substanțe antivirale și antibacteriene. Puteți lua suplimente de propolis sau puteți aplica unguent din propolis pe piept pentru a ajuta la deschiderea căilor respiratorii.

Aerosoli cu miere pentru răceli

Manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalaţiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanţa volatilă, uleiurile şi flavonoizii vor desfunda căile respiratorii. La această compoziţie puteţi adăuga o linguriţă de tinctură de propolis”, recomandă doctor biochimist Cristina Mateescu, de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti.

Tot pentru eliberarea căilor respiratorii specialistul recomandă mierea de tei ca îndulcitor în ceai. Atenţie însă că ceaiul trebuie să fie călduţ, aproape la temperatura camerei pentru a nu distruge elementele benefice ale mierii. „Dacă punem miere într-o băutură caldă efectul e relaxant, liniştitor şi de aceea se recomandă la culcare, când avem insomnii”, explică doctorul biochimist Cristina Mateescu. Tot ea recomandă mierea de salcâm pentru înlăturarea febrei.

Uleiul esențial de eucalipt poate ajuta, de asemenea, la tratamentul gripelor. Acesta conține compuși antivirali și poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de eucalipt într-un inhalator sau într-o baie cu aburi pentru a beneficia de aceste beneficii.

Vitaminc C și usturoi

Unul dintre cele mai puternice antivirale naturale este vitamina C. Acest antioxidant puternic poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că organismul tău va fi mai capabil să lupte împotriva virusurilor. Puteți obține vitamina C prin alimentație, prin consumul de fructe și legume precum portocale, kiwi, broccoli și varză de Bruxelles, sau prin suplimente.

Echinacea este o altă plantă naturală care poate ajuta la prevenirea și tratarea gripei. Aceasta poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta la reducerea simptomelor gripei. Puteți lua echinacea sub formă de capsule sau ca infuzie.

Un alt remediu natural pentru gripa este usturoiul. Acesta conține compuși antivirali care pot ajuta la prevenirea și tratarea gripei. Puteți mânca usturoi crud sau puteți adăuga usturoi la mâncărurile tale.

Un alt remediu natural pentru gripa este gheara-ursului. Aceasta poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și poate ajuta la reducerea simptomelor gripei. Puteți lua gheara-ursului sub formă de capsule sau ca infuzie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel