marți, octombrie 4, 2022

Este important să introducem în alimentaţia noastră numai lucruri care ne fac bine, ne protejează şi ne întăresc organismul. Iată patru legume verzi care aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate:

1. Brocoli

Este considerată o legumă-minune pentru că există dovezi conform cărora previne îmbolnăvirea cu cancer. Mai este recomandată şi celor care suferă de boli de inimă. Leguma este “împachetată” cu cantitatea ideală de fier pentru cei care suferă de anemie. Poate fi servit simplu, fiert, astfel încât să nu se piardă nimic din toate substanţele nutritive pe care le conţine.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant! Pieton, lovit de ambulanță. ”Intră c...

2. Varza

Banala varză prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătate. Este în regulă dacă se serveşte crudă sub formă de salată sau fiartă pentru a nu înlătura substanţele nutritive.

Primii care beneficiază de calităţile consumului de varză sunt ochii dar şi pielea, asta deoarece conţine vitamina A. Alte substanţe din varză ajută şi la lupta împotriva radicalilor liberi din corp. Tot la beneficii trecem în revistă şi ajutorul pe care acest aliment îl dă plămânilor şi stomacului, luptând şi împotriva cancerului de colon şi de prostată.

Nu este de neglijat nici iodul pe care îl conţine, atât de necesar pentru dezvoltarea musculaturii.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță î...

3. Spanac

Dacă Popey îl consuma şi crescuse voinic, sănătos şi puternic, este clar că merită atenţia noastră. Lăsând gluma la o parte, această legumă chiar conţine o serie de substanţe bune pentru organism, cum ar fi carotenoizii care ajută la prevenirea cancerului. Unde mai pui şi vitamina C şi A care ajută la vedere dar şi la păstrarea unei pieli sănătoase.

Nivelul ridicat de potasiu este benefic pentru cei care suferă de tensiune. Într-adevăr întăreşte musculatura, poate nu chiar ca în celebrele desene animat, şi în plus ajută la vindecarea anemiei.

Te-ar mai interesa: Ai observat modificări în vorbire și voce? Atenție...

4. Salata verde

În funcţie de soiul din care face parte, substanţele nutritive conţinute variază. Dintre “verzituri”, salata verde este, se pare, cea mai sănătoasă, oferind vitaminele A,B şi C, acid folic, mangan dar şi crom. Pentru doamne şi domnişoare salata verde este ideală ţinând cont că are un nivel scăzut de calorii.

Ajută la formarea sângelui deoarece este o sursă bună de fier şi, dacă nu era de ajuns, mai conţine magneziu, vital pentru creier şi nervi.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Pandemia nu s-a terminat! Valul 7 ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private