vineri, iunie 2, 2023

Ultima săptămână din februarie 2022 va fi mereu amintită ca săptămâna în care Rusia a invadat Ucraina, declanșând un conflict internațional.

Un război în care sunt implicate tot mai multe țări și care, potrivit unor experți în domeniu, ar putea ajunge să declanșeze temutul Al Treilea Război Mondial.

Deși în trecut oamenii luptau mai mult pentru teritorii, astăzi conflictele au mult mai multe nuanțe: resurse, materiale, arme nucleare, amenințări instituționale…

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Dar dacă într-adevăr izbucnește un război mondial? Am fi în siguranță în România? – este o întrebare care îi frământă pe români în momentul de față.

Există țări foarte sigure unde vă puteți izola în caz de conflicte armate. Deși este adevărat că există privilegiați care au buncăre, sau care plănuiesc să le construiască (între 40.000 și 3 milioane de euro), în aceste vremuri are mai mult sens să te refugiezi într-o altă națiune.


Top 10 cele mai sigure țări pentru a supraviețui războaielor

Aceste națiuni sunt cunoscute pentru menținerea pozițiilor neutre în timpul conflictelor armate și pentru că au apărări naturale împotriva lor. Le prezentăm mai jos:

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Islanda: considerată a doua cea mai sigură țară din lume, departe de puterile care probabil aveau să acționeze mai mult în timpul războiului: Statele Unite, Coreea de Nord, Rusia și Iran.

Canada: Desemnată a opta cea mai pașnică țară din lume de către Global Peace Index din 2017. Politica sa internă și externă este una dintre cele mai puțin conflictuale de pe planetă.

Noua Zeelandă – o țară cu pământ fertil și locație îndepărtată. Perfect pentru a dispărea.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Portugalia: Este a treia țară cu cel mai mare indice de pace conform indicatorilor din 2017.

Austria: Această țară se află pe locul patru în Global Peace Index.

Groenlanda (Danemarca): Această regiune independentă a țării daneze are rezerve bune de petrol și locația sa, în largul continentului, este perfectă pentru izolare.

Slovenia: un teritoriu bogat în resurse naturale și care stă mereu departe de conflicte.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Elveția: Pe lângă faptul că are cel mai vechi acord de neutralitate din lume (nu a fost implicată în niciun război din 1815), este bine protejată de lanțuri muntoase.

Irlanda: o țară care nu a mai fost implicată în niciun conflict din 1930 și cu o bună reputație când vine vorba de deconectare și de „bautură”.

Fiji: Acest paradis insular nu este cel mai practic pentru o viață pe termen lung, dar este complet în afara vizorului guvernelor.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private