marți, ianuarie 19, 2021
Ana Maria Nitu

Toate ținem secrete, dar unele secrete, în special cele care au legătură cu părțile intime ale unei femei trebuie spuse specialistului. Ginecologul trebuie să știe despre aceste aspecte pentru a putea prescrie un tratament corect. Iată un top al secretelor

  1. Sex dureros

Sexul nu trebuie să fie dureros. Discomfortul ocazional poate fi ceva normal, însă dacă te doare ar trebui să îi spui doctorului imediat. Sexul dureros poate fi cauzat de un număr mare de boli – fibromul, endometrioza, adeziuni pelvice, boala pelvicului inflamat, iar netratat acest sindrom poate cauza infertilitate.

  1. Firele de păr

Dacă te epilezi, indiferent că este cu ceară sau prin alte metode și observi că ritmul de creștere al părului se modifică trebuie să îi spui doctorului, chiar dacă ți se pare că nu este relevant. O creștere rapidă s-ar putea datora unui nivel crescut de testosteron. Sindromul ovarelor polichistice poate surveni din acest secret nespus.

 

  1. Mișcarea intestinelor poate fi incomfortabilă, însă nu trebuie să fie dureroasă

În momentul în care defechezi nu trebuie niciodată să simți durere. Endometrioza poate cauza dureri și când urinezi, dar poate cauza și infertilitate, de aceea trebuie să menționezi doctorului dacă experimentezi aceste simtome.

  1. Vaginul uscat

De obicei când o femeie este excitată, vaginul secretă o substanță care are rol de lubrifiere pentru a spori plăcerea, însă sunt femei care își simt vaginul uscat. Iar unde lipsește lubrifierea atunci apare durerea. Nu trebuie să te simți rușinată pentru asta. Acest lucru poate fi cauzat de un  dezechilibru hormonal, o infecție vaginală sau un efect secundar al medicamentelor.

  1. Miros neplăcut al vaginului

Mirosurile neplăcute fac echipă bună cu o igienă deficitară, însă dacă simți un miros straniu acesta poate semnala o infecție. Bacteria vaginală poate cauza, în timpul sarcinii, naștere prematură sau boala pelvicului inflamat. Înainte să te panichezi ar fi timpul să pui mâna pe telefon și să te programezi la un control.

 

A.