Sari la conținut

Cele mai toxice plante. Nu le păstra în casă dacă ai copii sau animale de companie!

aloe vera

Din cuprinsul articolului

Plantele oferă mereu un confort și, de asemenea, pot contribui la împrospătarea și igienizarea aerului. Deși unele sunt excelente pentru sănătatea ta generală, există anumite plante pe care e mai bine să nu le ții în casă.

Aceste plante conțin diferiți compuși care pot provoca iritații, vărsături, diaree, În anumite cazuri grave, acestea pot provoca decesul animalelor de companie. iar pentru copiii mici sunt extrem de toxice.

Plante toxice în spațiile închise

Aloe Vera este supranumită și elixirul tinereții, este o plantă ușor de întreținut, folosită des în prepararea produselor cosmetice. De asemenea, gelul obținut are proprietăți miraculoase pentru sănătate.

Totodată, această plantă minune ascunde un mare secret. ”Compuşii naturali care se găsesc în această plantă pot provoca tremurături, vărsături şi diaree”, avertizează Leslie Vincent, expert horticultor, potrivit vbiz.ro. În această plantă există o anumită parte pe care trebuie să o evităm neapărat.

Crinii sunt, de asemenea, un pericol. Deși mirosul este îmbietor, această plantă poate fi extrem de periculoasă pentru animalele tale de companie. Crinii se află pe lista celor mai toxice plante.  Petalele de crin pot cauza aritmii cardiace, convulsii, cei mai otrăvitori fiind chiar bulbii.

Begonia este o altă plantă de care trebuie să vă feriți dacă aveți animale de companie sau copii mici. Ea este considerată toxică în special pentru câini și pisici, iar o simplă înghițitură a unei bucate din plantă poate cauza arsuri la nivelul buzelor, a limbii, dar și dificultăți la înghițire. Cea mai periculoasă parte a plantei sunt tuberculii.

Feriga se încadrează și ea în categoria plantelor toxice, în special pentru pisici. Provoacă iritații la nivelul pielii, iar unele animale de companie se pot confrunta și cu vomă, diaree, dar și dureri abdominale inexplicabile.

Astfel, este recomandat să eviți păstrarea acestor plante în casa ta, mai ales dacă ai copii mici sau animale de companie, în special câini și pisici.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel