Sari la conținut

Cele opt probleme de sănătate care se agravează în lunile de vară

boli ce se agraveaza vara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
boli ce se agraveaza vara

Probleme de sănătate care se agravează vara. Din nefericire, simptomele unor boli și afecțiuni se agravează în lunile de vară, îngreunând viața celor care suferă.

În teorie, vara pare a fi mai ușoară pentru unii pacienți, dar, din nefericire,  se confruntă cu probleme serioase de sănătate, trec prin momente dificile, potrivit medicilor. Iată care sunt cele opt probleme de sănătate ce se pot agrava în sezonul cald. Medicii avertizează!

Boli care se agravează vara

  • Viruși: Virușii de vară reprezintă ¼ din virusurile de iarnă, dar sunt cauzați de un alt tip de microbi, enterovirusul, care provoacă dureri de stomac combinate cu probleme respiratorii. Exercițiile viguroase vă pot face mai vulnerabile, așa că reduceți-vă antrenamentele.
  • Crampe musculare: Frecvența crampelor musculare se dublează vara, conform unui studiu aferent. Neuronii motori ai picioarelor suferă modificări în timpul verii, crescând șansele de crampe. Beți multe lichide și consultați-vă medicul dacă luați medicamente, deoarece unele dintre ele, cum ar fi diureticele, agravează crampele.
  • Rozaceea: În lunile calde, inflamația pielii se agravează, caracterizată prin roșeață și erupții cutanate. Erupțiile de acnee pot fi mai frecvente și pot dura mai mult. Utilizați aloe și probiotice topice pentru a ajuta la întinerirea pielii.
  • Migrene: Un studiu a constatat că creșterea temperaturii cu 9 grade crește și frecvența migrenelor. Este important să vă hidratați bine corpul pentru a vă reduce riscul.
boli ce se agraveaza vara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Boli autoimune: Aproximativ 70% dintre cei care suferă de lupus dezvoltă erupții cutanate, oboseală și dureri articulare din cauza luminii intense a soarelui.
  • Astm: nivelurile de poluare a aerului și de tulburare tind să fie mai ridicate vara, ceea ce îi face pe cei care suferă de astm bronșic să sufere și mai mult. În zilele cu multă căldură și poluare a aerului este mai bine să stai în casă.
  • Eczeme: Pe lângă căldură și umiditate, vara înseamnă transpirație, clor și protecție solară. Dacă ai pielea sensibilă, acești factori pot cauza probleme.
  • Pietre la rinichi: Un studiu de la Universitatea din Texas a constatat că, pe măsură ce temperatura crește, la fel crește și probabilitatea apariției pietrelor la rinichi. Acest lucru se datorează probabil că oamenii nu se hidratează bine în lunile de vară. Potrivit Clinicii Mayo, este important să bei multe lichide și să eviți zahărul și sarea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.