Sari la conținut

Cele patru trăsături pe care le au în comun toți oamenii inteligenți

sursa foto: arhiva doctorulzilei
creier uman

Din cuprinsul articolului

Trăsături om inteligent. Există câteva caracteristici generale care au fost reperate la toate persoanele cu inteligența peste medie. Sunt neașteptate, dar au fost identificate de către cercetători. Poate câteva vă vor pune pe gânduri, însă potrivit unor studii, acestea au fost rezultatele, relatează site-ul upvee.co.

Psihologii au colectat mai multe trăsături comune și definitorii ale inteligenței umane. Acestea se regăsesc de fiecare dată în bagajul unui om care are de gând să realizeze ceva, oricât de mic, pentru ca drumul spre absolut al omenirii să devină unul mai lin.

Trăsăturile unui om inteligent

Iată care sunt caracteristicele oamenilor cu adevărat inteligenți:

Sunt dezordonați. Se pare că un birou dezordonat este un mediu propice gândirii creative, el stimulând apariția de noi idei. Inteligenții se ”întind” peste tot. Nevoia de extindere este un semn al mărețelor impulsuri creative. Cu cât ai biroul mai dezordonat, cu atât ești mai creativ. Așa că data viitoare când intri în panică din cauza dezordinii de pe birou, adu-ți aminte, poate fi un semn bun.

Oamenii inteligenți vorbesc cu ei înșiși. Atunci când vorbești cu tine însuți, lucrurile devin mai clare, cu cât deslușești mai repede problema, cu atât mai rapid vei găsi și soluția problemei. Inteligenții preferă propria lor companie. Nu fiindcă detestă oamenii, ci fiindcă profită de timpul cu ei înșiși pentru propria dezvoltare personală. Vorbind singuri se și ajută, reușind rapid să se mobilizeze și să le vină un plan bun în minte.

Înjură des. Poate părea surprinzător, dar un vocabular consistent cu înjurături denotă o retorică bine pusă la punct. Potrivit unui studiu recent realizat la New York, oamenii inteligenți înjură mai mult. Acest lucru denotă și o posibilitate mai mare de deschidere personală. Nu ții mult în tine, eliberezi oful și poți să îți vezi de treabă mai departe.

Stau treji mai mult. Atunci când stai mai mult timp treaz, a fost dovedit științific că IQ-ul tău va crește. Inteligenții sunt clar niște păsări de noapte. Însingurarea nopții îți permite să dai frâu liber creației, inspirația vine mai lin atunci când ai senzația, în liniștea nopții, că ești singurul care nu doarme.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel