Sari la conținut

Celebru medic român: „Cum să-ți faci propria anchetă epidemiologică”

Cum sa-ti faci propria „ancheta epidemiologica”

Celebru medic român: „Cum să-ți faci propria anchetă epidemiologică”.

Adina Alberts este de părere că, în contextul crizei medicale actuale, este indicat ca fiecare dintre noi să aibă minime cunoștințe despre ceea ce presupune o „anchetă epidemiologică”.

Celebrul medic a postat pe contul său de Facebook o schemă simplă. Cu ajutorul acesteia, orice persoană își poate descoperi posibilii contacți pozitivi, imediat ce a aflat că a interacționat cu cineva care a fost infectat. Este o chestiune de responsabilitate umană.

Celebru medic român: „Cum să-ți faci propria anchetă epidemiologică”.

„Ar trebui să învățăm să ne facem singuri “anchetele epidemiologice”. Anchetele epidemiologice efectuate de DSP-uri sunt demersuri prin care, pornind de la un caz nou descoperit, se urmăreşte identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact cu bolnavul respectiv.
Este un act important, care trebuie să ducă la identificarea continuităţii lanţului de infecţie. Și la întreruperea ramificațiilor acestuia în cel mai scurt timp posibil.
Din păcate această “unealtă” de luptă împotriva pandemiei este pe cale să fie depășită. Va trebui să ne deprindem singuri ca să ne descoperim posibilii contacți pozitivi. Și imediat ce aflăm că cineva cu care am interacționat a fost infectat, să acționăm în consecință, adică:
1👉să ne autoizolăm până la trecerea unui interval de minim 5 zile și efectuarea unui test Ag Covid-19.
2👉să-i contactăm pe toți cei cu care am interacționat în intervalul de timp scurs de la contactul infecțios până la momentul în care am aflat, și să le aducem la cunoștința acestora situația de fapt. Este o chestiune de responsabilitate umană.
3👉testarea Ag Covid 19 trebuie efectuată la minim 5 zile de la contactul infecțios. Testarea PCR se face la minim 3 zile de la contactul infecțios.
4👉dacă rezultatul testului este pozitiv, trebuie anunțat medicul de familie și trebuie urmate toate indicațiile acestuia pâna la vindecare”, a fost mesajul Adinei Alberts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel