Sari la conținut

Centrul de vaccinare al Institutului „Marius Nasta” riscă să fie închis. Ce motive stau la baza acestei decizii?

Campania de vaccinare anti-covid

Centrul de vaccinare al Institutului „Marius Nasta” din București riscă să fie închis, deoarece personalul medical nu este plătit pentru zilele lucrate în weekend, iar compensarea acestuia cu zile libere duce la o lipsa a personalului din spital, confrom declarației oferite de managera spitalului – Beatrice Mahler.

„Nu putem plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare, pentru că suntem spital. Există riscul să închidem acest centru, pentru că noi, pentru personalul care lucrează în zilele de sâmbătă și duminică, trebuie să dăm zile libere în compensare. Dacă cineva lucrează un weekend trebuie să fie aproape o săptămână liber și nu mai avem personal cu care să asigurăm funcționarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare chiar dacă am vrea acest lucru.

Legislația nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă către Ministerul Sănătății. Să sperăm că vor fi demersuri pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare.

Ajungem într-un moment de risc major, să nu putem asigura funcționarea lui. Este un flux care trebuie asigurat și nu poți să îl asiguri dacă n-ai personal care trebuie plătit”, a spus Beatrice Mahler.

În România au fost confirmate, până acum, 862.681 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 21.565 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie 2020. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel