Sari la conținut

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a făcut anunțul. Doar așa vă puteți feri de coronavirusul din China

povestea

Cum vă puteți feri de coronavirusul din China. Potrivit autorităților chineze, coronavirusul 2019-nCoV, provenit din China,  afectează deja mai mult de 17.000 de persoane, dintre care 360 mortal.

Momentan, nu există un vaccin împotriva coronavirusului, așa că Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, din SUA recomandă câteva măsuri importante pentru a evita infectarea.

  • Spală-te pe mâini cu apă și săpun, cât mai des posibil, timp de minimum 20 de secunde. Dacă nu te poți spăla pe mâini, folosește un dezinfectant cu minimum 60% alcool.
  • Evită să-ți atingi ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate.
  • Evită să te apropii prea mult de oamenii bolnavi.
  • Stai în casă dacă ai simptome de gripă sau răceală
  • Acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel atunci când tușești sau strănuți, apoi aruncă șervețelul la gunoi.
  • Curăță și dezinfectează cât mai des obicetele și suprafețele cu care intri în contact.
  • Evită călătoriile în China

Coronavirusul descoperit în Wuhan se răspândește mai rapid ca gripa, care este foarte transmisibilă, spre deosebire de bolile înrudite provocate de alte tipuri de coronavirus, precum, SARS și MERS, au descoperit oamenii de știință.

„Este foarte, foarte transmisibil (noul virus, n. red.) și aproape sigur va fi o pandemie”, a spus dr. Anthony S. Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, potrivit Mediafax.

În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri confirmate a crescut de la aproximativ 50 în China la peste 17.000 în cel puțin 23 de țări, fiind înregistrate peste 360 de decese.

Însă diverși specialiști estimează că numărul real al cazurilor este de 100.000 sau chiar mai mult.

Un tratament care să se adreseze acestui virus nu există în acest moment, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, a explicat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel