sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Șeful producătorului de medicamente Moderna (MRNA.O) a spus că este puțin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron a coronavirusului precum au fost anterior, stârnind noi îngrijorări pe piețele financiare cu privire la traiectoria pandemiei, potrivit Reuters.

„Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel… pe care l-am avut cu Delta”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, pentru Financial Times, într-un interviu.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii acuzată de infidelitate, după ce a...

„Cred că va fi o scădere materială. Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit…” spun că „nu va fi bine”. .'”

Rezistența la vaccinuri ar putea duce la mai multe îmbolnăviri și spitalizări și poate prelungi pandemia, iar comentariile sale au declanșat vânzarea de active expuse creșterii, cum ar fi petrolul și dolarul australian.

Bancel a adăugat că numărul mare de mutații asupra creșterii proteice pe care virusul îl folosește pentru a infecta celulele umane a însemnat că probabil că recolta actuală de vaccinuri ar trebui modificată.

Te-ar mai interesa: Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizeaz...

El a spus mai devreme la CNBC că ar putea dura luni pentru a începe livrarea unui vaccin care funcționează împotriva Omicron.

Teama de noua variantă, în ciuda lipsei de informații cu privire la gravitatea acesteia, a declanșat deja întârzieri ale unor planuri de redeschidere economică și reimpunerea unor restricții de călătorie și circulație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private