vineri, mai 29, 2020

O adolescentă care a dezvoltat o inflamație severă a ficatului a fost șocată să afle care era cauza.

Fata a început să bea câte trei căni de ceai verde pe zi ca să slăbească. Însă, după un timp a început să acuze stări de amețeală și dureri de stomac și ale articulațiilor.

Medicul tinerei a crezut, inițial, că e vorba de o infecție urinară și i-a prescris antibiotice. Însă după doar două doze, simptomele s-au înrăutățit, așa că a mers din nou la spital.

Citește și:

Medicii au observat că fata avea icter, o boală care duce la îngălbenirea pielii și a ochilor. Boala era atât de gravă încât a trebuit să stea sub observația medicilor. Inflamația atât de gravă a ficatului e, de obicei, cauzată de consumul băuturilor alcoolice, al medicamentelor sau al unor virusuri. În cazul tinerei de 16 ani, nu era valabilă niciuna dintre aceste cauze, însă medicii suspectează că de vină ar fi ceaiul verde, chinezesc pe care îl comandase de pe internet, în dorința ei de a pierde în greutate.

Citește și:

”Am cumpărat două cutii de câte 100 de plicuri de ceai verde de pe internet pentru că voiam să slăbesc și am băut câte trei căni pe zi, câteva luni. Am slăbit puțin la început, apoi m-am simțit rău și mă dureau articulațiile. Cum majoritatea ingredientelor erau scrie în chineză, habar nu aveam ce conține ceaiul”, le-a povestit tânăra doctorilor.

După două luni de tratament, tânăra s-a însănătoșit, iar ficatul și-a revenit la normal.

Parteneri