joi, decembrie 8, 2022

Cum poți ajuta la detoxifierea ficatului. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptată de aproximativ 40% din populaţie. Cercet. dr. Horaţiu Albu, master în bologia moleculară dezvăluie ce fructe și legume detoxifiază ficatul și elimină substanțele nocive din organism. 

Printre primele alimente de acest tip se află castraveții care, datorită conținutului mare de apă, pun în mișcare sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate

Te-ar mai interesa: Cel mai grav sezon al virozelor la COPII în Români...

Lămâile sunt prietenele ficatului

Lămâie alcalizează organismul. Acest lucru ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. Lămâile ajută la curăţarea rinichilor.

„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor.

De asemenea, ajuta la normalizarea metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajuta la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ”, explica cercet. dr. Horaţiu Albu

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

Afinele și zmeura,  sunt unele dintre cele mai vindecătoare alimente

S-a constatat că reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi ajuta la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier creier. Afinele conţin Vitamina C, un element care ajuta în procesul de detoxifiere.

Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge şi pot fi introduse foarte bine în dieta de detoxifiere.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

Spanacul alcalinizează corpul şi ajuta la menţinerea echilibrului

Spanacul este un complex de antioxidanţi şi anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamaţii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul şi este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.

Seminţele de în au un echilibru de acizi graşi omega 3 şi 6 care reduc inflamaţia

Având un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, seminţele de în ajuta la stabilizarea zahărului din sânge şi promovează buna funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient şi mai repede.

Te-ar mai interesa: Ce efect uimitor are cafeaua la cei de peste 50 de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private