miercuri, martie 22, 2023

Cercetătorii atenționează: Hârtia igienică duce la apariţia unor probleme de sănătate, printre care cancer, boli hepatice și colesterol.

Majoritatea oamenilor aleg produsul în funcţie de miros şi grosime, însă specialiştii atrag atenţia că este o mare greşeală.

Hârtia igienică, un adevărat pericol pentru sănătate

Deşi nu este cea mai plăcută ca şi aspect, ar trebui să optăm pentru hârtia igienică nealbită.

Cercetătorii din Florida au folosit în studiul lor 21 de mărci de hârtie igienică din America de Nord, Europa de Vest, Africa, America Centrală şi America de Sud, potrivit The Guardian.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune remedii naturiste pentru spondiloza ...

„Hârtia igienică ar trebui să fie considerată ca o sursă potenţial majoră de PFAS care intră în sistemele de tratare a apelor uzate”, au scris autorii studiului.

„Substanţe chimice veşnice”

PFAS reprezintă o clasă de aproximativ 14.000 de substanţe chimice utilizate în mod obişnuit pentru a face mii de produse de consum să reziste la apă, pete şi căldură.

Acestea sunt numite „substanţe chimice veşnice” deoarece nu se descompun în mod natural şi sunt legate de cancer, complicaţii fetale, boli hepatice, boli renale, tulburări autoimune şi alte probleme grave de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private