joi, septembrie 29, 2022

Dieta în funcție de ADN te poate ajuta să slăbești cu o treime mai mult decât alte cure de slăbire, susțin experții.
Organismul fiecărei persoane asimilează şi metabolizează diferit anumite alimente, în funcţie de genele pe care le are, susţin cercetătorii de la Universitatea din Trieste, Italia. Astfel, adoptând o dietă personalizată în funcţie de rezultatul analizei genetice, poţi slăbi mult mai eficient decât utilizând o dietă standard, consideră autorii studiului.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Ei au recomandat unor pacienţi obezi 5 tipuri diferite de regim, în funcţie de rezultatul analizei genetice, iar pacienţii au slăbit cu 33% mai mult decât în cazul unui regim obişnuit, acelaşi pentru toţi.

Studiul porneşte de la ideea că, datorită particularităţilor genetice diferite ale oamenilor, organismele lor procesează diferit carbohidraţii şi grăsimile; de aceea, mâncând aceleaşi alimente, unii se îngraşă, iar alţii nu.

Studiul a inclus 191 de pacienţi obezi, dintre care 87 au ţinut diete ADN personalizate, în timp ce alţi 104 au ţinut un regim standard, care presupunea, pur şi simplu, ca ei să mănânce cu 600 de calorii mai puţin pe zi, faţă de cât mâncau în mod obişnuit.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Printre regimurile personalizate se numărau dieta mediteraneană, regimul sărac  în grăsimi sau cel sărac în carbohidraţi, iar pacienţii au fost monitorizaţi  timp de 2 ani.

Cei care au ţinut diete personalizate au slăbit cu 33% mai mult decât cei ce au ţinut diete standard, iar masa lor musculară a crescut mai mult, comparativ cu cea a celorlalţi pacienţi .

Testele ADN utilizate sunt disponibile comercial, fiind realizate de compania DNAFit pe baza unei probe trimise de pacienţi, prin ştergerea interiorului gurii cu un tampon special.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

Alţi cercetători în domeniu consideră că rezultatele studiului sunt de mare interes, dar că e nevoie de multe alte  cercetări pentru a dovedi eficienţa acestui mod de abordare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private