duminică, decembrie 5, 2021

O pilulă folosită de zeci de ani, poate fi elixirul tinereții, iar oamenii de știință speră să o testeze anul acesta.

Pastila poartă denumirea de metformină și poate întârzia procesul de îmbătrânire și menține organismul sănătos pentru mult timp.

Metformina este folosit în prezent pentru tratarea diabetului de tip 2 și crește sensibilitatea la insulină, făcând ficatul să producă mai puțină glucoză. A fost folosită în siguranță pe diabetici de mai bine de 60 de ani. Oamenii de știință au testat recent medicamentul pe șoareci de laborator și au observat că poate crește și speranța de viață și preveni instalarea altor boli.

Te-ar mai interesa: Medic de top, semnal de alarmă: Avem de-a face cu ...

Un grup de cercetători vor cere aprobarea Food and Drug Administration pentru începerea unui studiu clinic pe oameni. Dacă primesc acceptul, 3000 de vârstnici care suferă sau au un risc crescut de boli precum cancerul, bolile de inimă sau probleme cognitive, vor primi metformină. Voluntarii vor fi urmăriți pentru a descoperi dacă medicamentul previne bolile legate de îmbătrânire și dacă le va crește speranța de viață.

Dacă studiul funcționează, cercetătorii susțin că au descoperit adevăratul medicament anti-îmbătrânire. ”Vrem să demonstrăm că putem întârzia îmbătrânirea, cel mai bun mod prin care putem preveni bolile”, a spus dr. Nir Barzilai, de la Școala de Medicină Albert Einstein

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri