duminică, octombrie 2, 2022
O nouă cercetare realizată în Finlanda a scos la iveală că un anumit tip de grăsimi ne poate proteja de moarte prematură. 
Oamenii de știință de la Universitatea de Est din Finlanda au urmărit 2500 de subiecți timp de 20 ani și au descoperit că cei care aveau în sânge un nivel crescut de acizi grași omega 6, au un risc mai scăzut să moară de tineri sau să fie răpuși de o boală de inimă.
”Acidul linoleic este cel mai comun acid gras omega 6 polinesaturat”, susține Jyrki Virtanen, coordonatorul studiului și profesor adjunct de epidemiologie nutrițională.
Acizii grași omega 6 sunt un tip de grăsimi care se găsesc în uleiuri vegetale, nuci, alune, migdale, semințe și cereale.

Simptome deficiență de acizi grași Omega 6

Deficiența de Omega 6 se manifestă prin depresii, uscarea pielii, slăbirea concentrației sau dezvoltarea stărilor de anxietate.

Efecte adverse Omega 6

Omega 6 este un subiect dezbătut intens la nivel științific, din cauza potențialelor efecte dăunătoare a acestor tipuri de acizi grași. Omega 6 ar răspunde de inflamații la nivelul organismului și ar crește riscul cardiovascular. Pe de altă parte, există alte voci care atestă că părți ale Omega 6 generează molecule antiinflamatorii.

Te-ar mai interesa: Scăpăm de retrogradarea celor 6 planete! Iată care...

Din cauza regimurilor alimentare haotice, Omega 6 este consumat în cantități foarte mari – el găsindu-se în uleiurile cu care se prepară mâncarea. Problema constă în faptul că uleiurile vegetale sunt rafinate, iar cantitatea adăugată este una îngrijorător de consistentă.

Așadar, o proporție corectă între consumul de Omega 3 și Omega 6 menține sănătatea organismului, ajutându-l. Dacă acest echilibru este destabilizat, există riscul apariției complicațiilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private