Sari la conținut

Cercetătorii au descoperit care este cel mai bun remediu antimahmureală

Dacă mult timp se credea că o cafea tare poate anihila efectele alcoolului, recent oamenii de ştiinţă au descoperit că o altă băutură ar putea fi cel mai bun ajutor după o beţie.

După ce au testat 57 de băuturi răcoritoare pentru a vedea care dintre acestea anihilează simptomele mahmurelii cercetătorii chinezi au descoperit că Sprite este băutura cea mai indicată în astfel de cazuri.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Sun Yat-Sen au examinat, în primul rând, cauzele care duc la starea de mahmureală şi au constatat că nu alcoolul este de vină pentru senzaţiile de greaţă şi durerile de cap de a doua zi, ci modul în care organismul descompune alcoolul.

Atunci când bem, ficatul nostru eliberează o enzimă, care descompune etanolul din alcool într-o substanţă chimică pe nume acetaldehidă. Aceasta, la rândul ei, este descompusă într-o altă substanţă chimică, acetat, de către o enzimă numită aldehid dehidrogenază. În timp ce acetatul este considerat inofensiv şi este atribuit beneficiilor legate de consumul de alcool, expunerea la acetalhidă este cauza simptomelor mahmurelii, au declarat cercetătorii.

Băutura Sprite se află printre sucurile care accelerează procesul aldehid dehidrogenazei, ceea ce reduce perioada de mahmureală.

Persoanele tinere şi cei care consumă alcool regulat produc mai multe enzime dehidrogenaze şi nu resimt efectele alcoolului la fel de intens ca persoanele în vârstă, a declarat consultantul Rajiv Jalan, de la University College Hospital London pentru Daily Mail.

Durerile de cap sunt rezultatul prejudiciilor aduse creierului de consumul de alcool. Practic, creierul se inflamează temporar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.