sâmbătă, septembrie 26, 2020

Disfuncţia sexuală la femei este o afecţiune asociată cu contactul sexual dureros, imposibilitatea de a atinge orgasmul, senzaţia de vagin uscat, libido scăzut, depresie, anxietate.

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au publicat un studiu conform căruia, rata pulsului (timpul care se scure de la o bătaie de inimă la alta) denumit HVR, reprezintă un indicator al disfuncţiilor sexuale în cazul bărbaţilor, dar în special al femeilor.

Citește și:

O rată scăzută HVR înseamnă o tensiune arterială scăzută, înseamnă un impact semnificativ asupra funcţiilor sexuale.

La fel ca în cazul bărbaţilor, rata bătăilor inimii scăzută duce la disfuncţii erectile, iar în cazul femeilor, rata scăzută este un indicator ale unor probleme sexuale viitoare sau prezente care nu au fost diagnosticate.

“Deoarece reprezintă un subiect tabu pentru femei, aceste probleme sunt adesea ignorate” , este de părere unul dintre autorii studiului.

Citește și:

Asociaţia a Profesioniştilor în Sănătatea Reproductivă estwe de părere că în rândul femeilor sunt propagate următoarele mituri – să îţi întrebi medicul despre astfel de probleme este greşit şi că nu existp tratament pentru astfel de afecţiuni

A.

Parteneri