duminică, ianuarie 23, 2022

Un grup de experţi independenţi se va reuni miercuri, în SUA, la cererea Agenţiei americane de medicamente (FDA), pentru a face recomandări asupra autorizării sau nu a unui somnifer creat de laboratorul american Merck, dintr-o nouă clasă, care se dovedeşte mult mai eficient în lupta cu insomnia.

Insomnia poate avea consecinţe negative asupra activităţii socio-profesionale, a vieţii familiale, dar mai ales asupra stării de sănătate, fizică şi mentală.O cercetare publicată în European Heart Journal care a urmărit mai mult de 50.000 de persoane timp de 11 ani și a scos în evidență faptul că cei care nu dorm suficient sunt mai predispuși la insuficiență cardiacă, o afecțiune care apare atunci când inima nu mai pompează suficient sânge în artere.

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

Experţii FDA explică că somniferul experimental suvorexant şi-a dovedit eficacitatea pe toate persoanele testate, indiferent de dozele administrate. Suvorexantul este o nouă clasă de somnifer care blochează substanţele chimice din organism şi care îl determină să rămână treaz.

Merck propune o doză de 15 mg pentru persoanele de 65 ani şi peste şi de 20 mg pentru pacienţii sub 65 de ani, în funcţie de severitatea insomniei.

FDA semnalează totuşi că noul somnifer poate avea efecte secundare periculoase, între care creşterea stării de somnolenţă în timpul zilei sau gânduri suicidare.

Te-ar mai interesa: Arnold Schwarzenegger a fost implicat într-un acci...

În ianuarie, FDA a cerut firmelor farmaceutice care produc medicamentul Ambien şi somnifere similare să reducă dozele, invocând studii care arată un risc crescut de somnolenţă diurnă şi de accident în trafic.

FDA a obligat, totodată, laboratoarele să reducă la jumătate dozele de somnifere destinate femeilor, al căror organism metabolizează mai lent aceste medicamente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private