Cercetătorii au dezvăluit alimentele care ”programează” sistemul imunitar să distrugă cancerul

Alimentele care programează sistemul imunitar să distrugă cancerul. Un nou studiu, pe șoareci, a scos la iveală că alimentele prebiotice, așa cum sunt usturoiul și ceapa, pot încetini dezvoltarea celulelor canceroase.

Prebioticele sunt acele ingrediente alimentare nedigerabile (fibre alimentare sau suplimente alimentare) ce au efecte benefice asupra organismului prin stimularea selectivă a creşterii sau activităţii unor bacterii care există în mod normal în colon.

Prebioticele favorizează înmulţirea bacteriilor intestinale ale microflorei normale a intestinului, ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecţiile intestinale. Mai mult, prebioticele prezintă capacitate adsorbantă, reţinând pe suprafaţa lor diferite substanţe care, astfel, nu se mai absorb de la nivelul intestinului (aşa cum sunt colesterolul, o parte din acizii graşi şi diferite toxine cu potenţial cancerigen).

Alimentele care programează sistemul imunitar să distrugă cancerul

În cadrul unui studiu recent, cercetătorii au adiministrat șoarecilor de laborator cu melanom, apă infuzată cu prebiotice. Ei au observat, pentru prima dată, cum aceste substanțe au activat mai multe celule ale sistemului imunitar să atace cancerul. Progresia melanomului, un cancer de piele extrem de agresiv, a fost încetinită considerabil, scrie dailymail.co.uk.

Prebioticul analizat de oamenii de știință de la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute din California, este inulina, una din fibrele alimentare care se găsește în ceapă, anghinare, cicoare.

Imunitatea anti-tumorală a șoarecilor care au primit inulină a crescut semnificativ, potrivit oamenilor de știință care au observat că mai multe celule albe s-au inflitrat în celulele canceroase.

Cercetătorii speră să creeze noi tratamente pentru cancer, bazate pe prebiotice, după ce vor fi făcute mai multe studii pe subiecți umani.

Surse de prebiotice sunt unele alimente şi unele suplimente alimentare. Surse naturale de prebiotice sunt legumele, cerealele şi fructele, de exemplu: ceapa, prazul, sparanghelul, cicoarea, guliile, bananele, rădăcinile de sfeclă, rădăcinile de păpădie, seminţele de migdale, diferite verdeţuri, cereale (grâu, orez, ovăz), soia. Totuşi, administrarea în exces a prebioticelor poate conduce la fenomene digestive nedorite (colite de fermentaţie).

Recent Posts

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

2 minute ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

32 de minute ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

o oră ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

2 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

2 ore ago

RUGĂCIUNE puternică în VINEREA MARE pentru noroc şi iertare de păcate

În Vinerea Mare dinaintea Învierii Domnului Iisus Hristos credincioşii creştin-ortodocşi ţin post negru şi se…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic