Sari la conținut

Cercetătorii au făcut o descoperire importantă în tratamentul cancerului de sân

Faceți anual un control la san

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei.

Statisticile arată că anul trecut 6.000 de românce au fost diagnosticate cu cancer de sân. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, 90% dintre femei au aflat despre boală într-o formă avansată, ceea ce scade dramatic şansele de supravieţuire. În schimb, rata de supravieţuire în situaţia descoperirii din timp a cancerului de sân în stadii incipiente este de 98%.

Recent, oamenii de ştiinţă americani au descoperit o nouă ţintă în lupta cu cancerul la sân-anfrogenii, hormonii sexuali masculini.

Echipa de cercetători de la Universitatea Colorado a descoperit că majoritatea cancerelor la sân conţin receptori androgeni şi că hormonii masculini precum testosteronul favoriziează creşterea tumorilor.

Medicamentele care blochează aceşti receptori ar putea reprezenta o nouă modalitate de a lupta cu boala, aşa că cercetătorii plănuiesc să înceapă testele.

Mai mult de trei sferturi dintre cancerele mamare conţin receptori androgeni, iar un tratament anti-androgeni ar putea avea beneficii majore. Acest tip de terapie de folosit deja în tratarea cancerului de prostată.

Citeste si:

Până acum se ştia că dezvoltarea cancerului mamar este influenţată de hormoni feminini precum estrogenul sau progesteronul, iar tratamentul cu Tamoxifen blochează aceşti homoni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.