Sari la conținut

Cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
menopauza

Cercetătorii greci au făcut o descoperire uimitoare: „Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă”. În urma unor studii, consumul regulat de ceai de mușețel din plante reduce riscul de a dezvolta boli maligne ale glandei tiroide și alte patologii ale acestui organ.  Rezultatele studiului lor au fost publicate în Jurnalul European de Sănătate Publică.

În timpul cercetării, oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare ale a peste 500 de persoane, inclusiv persoane diagnosticate cu cancer al glandei menționate, cu tumori benigne ale acestui organ și persoane complet sănătoase.

Mușețel , cea mai bună plantă pentru glanda tiroidă

La evaluarea rezultatelor, oamenii de știință au descoperit că cu cât mai mult ceai din planta aromatică este prezent în dieta oamenilor, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta patologii ale glandelor.

Beneficii impresionante pentru organism

Persoanele care au băut băutura din plante de 2-6 ori pe săptămână aveau un risc cu 70% mai mic de a dezvolta patologii decât persoanele care nu aveau un astfel de obicei alimentar. Oamenii de știință au mai calculat că 30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce șansele de a face cancer la glanda menționată cu aproape 80%.

Plante cu efect puternic antioxidant și antiinflamator

ceai de plante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Același efect protector a fost găsit și în alte 2 băuturi din plante. Este vorba despre ceaiul de salvie și o infuzie dintr-un amestec de ierburi de munte.

Oamenii de știință explică de ce au efect miraculos din cauza substanțelor flavonoide și polifenoli ce fac parte din compoziția acestor ierburi. Au un puternic efect antioxidant și antiinflamator, care protejează glanda de diferite efecte negative.

„Aș recomanda tuturor să bea în fiecare zi băutura aromată din planta de chihlimbar”, spune dr. Marina Sorokina. Potrivit ei, această băutură este mult mai gustoasă decât ceaiul negru obișnuit. În același timp, nu conține cofeină, care este dăunătoare inimii și vaselor de sânge.

Expertul notează că această băutură are multe proprietăți utile. Iată cele mai semnificative dintre ele:

  • reduce probabilitatea dezvoltării patologiilor cardiovasculare;
  • accelerează recuperarea după boală;
  • ajută la reducerea inflamației; întărește sistemul imunitar;
  • reduce riscul de a dezvolta cancer (mulțumită antioxidanților conținuti în inflorescențe);
  • întărește oasele îmbunătățește somnul.

Cine nu ar trebui să bea băutura pe bază de plante?

Potrivit medicului, este mai bine să evitați să beți băutura dacă sunteți una dintre acele persoane care sunt predispuse la alergii la plante medicinale sau au boli gastrointestinale în stadiul acut.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: