sâmbătă, septembrie 26, 2020

Un nou studiu dă speranță miilor de femei susceptibile de cancer mamar și cancer ovarian. Cercetătorii australieni care au analizat țesutul predispus la cancer, au descoperit că o proteină care alimentează celulele pre-canceroase cauzează, de asemenea osteoporoză și poate fi suprimată cu ajutorul unui medicament banal împotriva osteoporozei.

“Suntem foarte încântați că e posibil să fi găsit calea către Sfântul Graal în cercetarea cancerului, creând o modalitate pentru prevenirea acestui tip de cancer, în cazul femeilor cu risc crescut,” a explicat Jane Visvader, unul dintre autorii studiului.

Citește și:

În cadrul studiului publicat în Nature Medicine, cercetătorii au folosit țesut mamar provenit de la șoareci de laborator și de la trei femei cu mutația genetică BRCA1 care crește riscul cancerului de sân agresiv.

Când medicamentul anti-osteoporoză denosumab a fost aplicat pe țesut, celulele canceroase au încetat să se înmulțească.

|Aproximativ una din 400 de femei care poartă gena BRCA1, medicamentul poate fi o alternativă la intervenția chirurgicală. Angelina Jolie nu a a avut această opțiune și s-a supus unei duble mastectomii (operație de extirpare a sânilor) și unei histerectomii (operație de extirpare a ovarelor) atunci când a aflat că are această mutație genetică.

Parteneri