joi, august 5, 2021

Oamenii de știință încearcă să afle cum noul virus nemaîntâlnit până anul trecut la oameni, reușește să infecteze celulele organismului cauzând afecțiuni grave ale plămânilor.

În prima cercetare despre

virus, făcută în Orientul Mijlociu, s-a descoperit că noul coronavirus denumit NCoV folosește o proteină de pe suprafața celulelor pentru a pătrunde în organism. 15 cazuri de infecții cu NCoV au fost confirmate de World Health Organization în Arabia Saudită unde persoana infectată a murit pe 2 martie, în Iordania, în Quatar, în Germania și în Marea Britanie.

NCoV face parte din aceeași familie de virusuri care cauzează răcelile comune dar și Sindromul Respirator Sever Acut (SARS). Potrivit unui studiu publicat luna trecută, infecțiile cu NCoV se pot trata cu aceleași medicamente folosite

și pentru tratarea SARS.

Este posibilă crearea unui vaccin

Cercetătorii au descoperit că virusul pătrunde în organismul uman prin intermediul unei proteine de la suprafața celulelor denumită DPP4. S-a descoperit de asemenea că receptorii DPP4 sunt întâlniți în zona superioară a tractului respirator.

Descoperirile vor ajuta în crearea unui vaccin sau medicament care să blocheze receptorii DPP4 și să prevină infecția. Câteva medicamente care blochează acești receptori se găsesc deja pe piață și sunt folosite în diabet, însă cercetătorii au încercat deja să le folosească pentru

stoparea virusului și nu au funcționat.

Oamenii de știință lucrează acum cu molecule noi la crearea unui vaccin care ar putea bloca receptorii.

 

Ultimele stiri

Parteneri