luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

O plantă chinezească a ajutat mai mulți pacienți cu leucemie să intre în remisie.

Mai mulți bolnavi grav de leucemie care au primit homoharingtonina, un medicament făcut din frunze de arbore de Cephalotaxus, un arbust chinezesc, și-au revenit în mod surprinzător. Alți pacienți, care au fost tratați cu medicamente obișnuite, nu au putut fi salvați.

Toți sufereau de aceeași boală, leucemie mieloidă acută, o formă agresivă de cancer al sângelui.

Seriously ill leukaemia patients given homoharringtonine, a drug made from the leaves of the plum yew tree, made remarkable recoveries, a study found

O femeie de 76 a rămas în remisie pentru mai mult de un an, chiar dacă i s-a administrat medicamentul din plante doar cinci luni.

”Tratamentul a arătat rezultate promițătoare în cazul pacienților vârstnici în cazul cărora alte tratamente au eșuat,” a explicat unul dintre editorii revistei Science Translational Medicine.

Medicamentul este făcut din frunze și uneori scoarță de Cephalotaxus harringtoni, un arbust exotic originar din nordul Japoniei, China și Coreea.

Twenty of the 24 patients treated with the herb, plus a conventional medicine that boosted its effect, went into remission – meaning all signs of their leukaemia had gone

Parteneri