luni, septembrie 26, 2022

Potrivit datelor culese de oamenii de știință de la Institutul Bloomberg Kimmel pentru Imunoterapie Cancerului și Centrul pentru Cancer Johns Hopkins Kimmel, specia bacteriană Clostridioides difficile, sau C. diff, care este bine cunoscută pentru că provoacă infecții diareice grave, poate provoca și cancer colorectal.

Cercetarea, care a fost publicată recent în revista Cancer Discovery, ar putea dezvălui un alt rol problematic pentru acest microb, care provoacă peste 500.000 de infecții anual în Statele Unite, multe dintre ele fiind foarte dificil de tratat.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

,,Creșterea numărului de persoane cu vârsta sub 50 de ani diagnosticate cu cancer colorectal în ultimii ani a fost șocantă. Am descoperit că această bacterie pare să fie un contributor neașteptat la malignizarea colonului, procesul prin care celulele normale devin cancer”, a declarat Cynthia Sears, doctor în medicină, profesor de imunoterapie a cancerului și profesor de medicină la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins, potrivit ScitechDaily.

Cercetătorii de la Sears Lab au raportat în urmă cu câțiva ani că mai mult de jumătate dintre pacienții cu cancer colorectal aveau biofilme bacteriene – colonii dense de bacterii pe suprafața colonului – în timp ce doar 10% până la 15% dintre persoanele sănătoase fără tumori aveau biofilme.

Te-ar mai interesa: DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e...

Cu toate acestea, un eșantion a ieșit în evidență pentru cercetători atunci când au infectat șoareci cu mostre de biofilm provenite de la pacienți specifici cu cancer colorectal, deoarece a crescut semnificativ tumorile colorectale la șoareci. Această suspensie a cauzat tumori la 85% dintre șoareci, în timp ce la majoritatea controalelor, dezvoltarea tumorii este mai mică de 5%.

În cadrul unor lucrări suplimentare, echipa a identificat o mostră fără biofilm care a crescut în mod similar tumorile colorectale la șoareci.

Te-ar mai interesa: Iubita lui Vlad Voiculescu spune că se culcă la or...

Deși mai multe specii bacteriene au fost legate de cancerul colorectal – inclusiv Bacteroides fragilis enterotoxigenic, Fusobacterium nucleatum și o tulpină specifică de Escherichia coli – acești microbi fie erau absenți în tumorile acestor doi pacienți (B. fragilis și E. coli), fie nu au colonizat cu succes șoarecii (F. nucleatum), sugerând că alte bacterii au fost responsabile pentru promovarea cancerului colorectal.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private