joi, septembrie 29, 2022

Numeroase studii au demonstrat că ciocolata neagră aduce beneficii importante datorită conținutului de flavonoizi. O cercetare recentă a mai descoperit un efect surprinzător pe care îl poate avea un singur baton de ciocolată asupra creierului și asupra vaselor de sânge.

Oamenii de știință de la Universitatea Glasgow au măsurat viteza sângelui care circulă prin cea mai mare arteră a creierului în timp ce participanții stăteau întinși și mâncau ciocolată. Potrivit rezultatelor, cicocolata a influențat nivelul dioxidului de carbon, îmbunătățind astfel circulația sangvină și celulele creierului.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

,,Consumarea unui singur baton de ciocolată a schimbat rigiditatea vaselor de sânge. Datele noastre swmonstrează efectul direct al ciocolatei asupra vaselor de sânge din creier, datorită conținutului de flavonoide din ciocolată. Suntem de părere că ciocolata poate reduce considerabil riscul unui accident vascular,” spune profesorul Matthew Walters.

Ciocolata neagră posedă diverse proprietăți benefice pentru sănătate, proprietăți ce se datorează în special conținutului de flavonoizi – substanțe cu acțiune antioxidantă.

Antioxidanții protejează organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, agenți ce pot cauza leziuni care duc la afecțiuni cardiace. În plus, flavonoizii ajută la reducerea tensiunii arteriale prin producerea de oxid nitric și la echilibrarea nivelului anumitor hormoni.

Te-ar mai interesa: Declarația șocantă a preotului Visarion Alexa: „So...

Un alt studiu făcut în 2008 în Italia a scos în evidenţă faptul că persoanele care au mâncat ciocolată neagră în fiecare zi, timp de 15 zile şi-au scăzut cu 4,5 puncte tensiunea sistolică şi cu 4,2 puncte diastolica.

S-a observat că ciocolata neagră scade și nivelul de colesterol LDL (colesterolul rău) cu până la 10%.

Alte beneficii:

–          stimulează sinteza de endorfine, care conferă un sentiment de plăcere

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

–          conține serotonină, care are acțiune antidepresantă

–          conține teobromină, cafeină și alte substanțe cu efect stimulant

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private