Sari la conținut

Cercetătorii dixit…: Suflatul în lumânările de pe tort ar putea fi periculos din cauza bacteriilor

Din cuprinsul articolului

Cercetătorii dixit…: Suflatul în lumânările de pe tort ar putea fi periculos din cauza bacteriilor care se răspândesc în timpul suflatului. Păi și? Renunțăm?

Tradiția veche de zeci de ani, aceea de a sufla în lumânările de pe tortul aniversar, ar putea fi periculoasă, spun oamenii de știință.

Pe tort se așează de obicei un număr de lumânări egal cu numărul de ani parcurși de la naștere.

Iar peste aceste lumânări aprinse cel care își serbează ziua suflă și își pune o dorință în gând…

Cine s-ar fi gândit că, de fiecare dată cànd suflăm, milioane de bacterii părăsesc cavitatea bucală și se răspândesc în atmosferă, printre invitați, pe tort, sub tort…

Rezultate alarmante, dar…

Cine spune? Ei bine, este vorba de profesorul de siguranță alimentară de la Universitatea din Carolina de Sud, Paul Downson, care a făcut un studiu pentru a vedea de câte ori crește numărul de bacterii de pe suprafața unui tort atunci când suflăm peste el.

Profesorul spune că i-a venit ideea studiului datorită fetiței sale, adolescentă. Potrivit profesorului, citat de The Atlantic, rezultatele par alarmante. S-a constatat o creștere de 14 ori a numărului de bacterii de pe suprafața tortului.

Dar cea mai interesantă concluzie a studiului realizat de profesor este următoarea: pare ceva grav și amenințător, dar în realitate aceste bacterii sunt în general inofensive.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: