Categories: Ştiri sănătate

Cercetătorii elvețieni au descoperit un nou virus. Este la fel de răspândit ca virusul encefalitei și are aceleași simptome

Cercetătorii elvețieni au descoperit un nou virus. Este la fel de răspândit ca virusul encefalitei și are aceleași simptome. Iată ce spun oamenii de știință despre acest nou virus.

Noul virus descoperit este cel puțin la fel de răspândit ca virusul encefalitei transmise de căpușe și provoacă simptome similare, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Zurich (UZH).

De altfel, cercetătorii de la universitatea din Elveția lucrează la un test de diagnostic pentru a evalua situația epidemiologică.

Căpușele pot transmite mulți agenți patogeni diferiți, cum ar fi virusuri, bacterii și paraziți. De îngrijorare deosebită sunt virusul encefalitei transmise de căpușe (TBEV), care poate provoca inflamarea creierului și a căptușelilor creierului și măduvei spinării.

De asemenea, la fel de periculoase sunt și bacteriile care duc la boala infecțioasă Lyme (borrelioză).

Virusul Alonghan

Lista agenților patogeni transmiși de căpușe continuă să crească și în Elveția: cercetătorii de la Institutul de Virologie din cadrul Universității din Zurich (UZH) au detectat acum virusul Alongshan (ALSV) pentru prima dată la căpușele din Elveția.

Virusul ALS, descoperit pentru prima dată în China în 2017, este un membru al familiei de flavivirusuri, împreună cu virusul TBE.

După ce au fost mușcați de căpușe, mai mulți pacienți au suferit de febră și dureri de cap, simptomele tipice ale unei infecții cu TBE, notează Descoperă.ro.

Totuși, la persoanele afectate nu au putut fi detectați anticorpi împotriva virusului TBE sau a materialului său genetic. În schimb, cercetătorii au descoperit un virus ARN necunoscut anterior, virusul Alongshan.

Devine o problemă de sănătate publică

Secvența completă de gene a virusurilor ALS a fost găsită în numeroase probe de căpușe colectate în mai multe regiuni din Elveția în 2021 și 2022.

„În mod surprinzător, virusurile ALS au fost detectate în probele de căpușe mult mai frecvent decât virusurile TBE”, spune Cornel Fraefel, directorul Institutului de Virologie.

Deoarece simptomele unei infecții cu virusuri ALS sunt similare cu cele ale unei infecții cu virusuri TBE, virusul Alongshan ar putea reprezenta deja o problemă de sănătate publică în Elveția, potrivit Medical Xpress.

Cum se poate diagnostica și trata

Spre deosebire de virusul TBE, în prezent nu există metode de vaccinare sau de detectare serologică pentru virusul ALS.

„Acum că am identificat noul virus și am publicat secvența completă a genomului viral, echipa noastră dezvoltă un test serologic pentru a detecta infecțiile cu virusul ALS în probele de sânge ale pacienților”, spune Fraefel.

În colaborare cu laboratorul național de referință pentru bolile transmise de căpușe și laboratorul Spiez, cercetătorii intenționează să investigheze răspândirea epidemiologică a virusurilor ALS în Elveția anul viitor, mai notează Descoperă.ro.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

31 de minute ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

o oră ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

2 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

2 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

3 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică