Sari la conținut

Testare GRATUITĂ pentru cancer de col uterin. Iată când și unde se poate face

Testare GRATUITĂ pentru cancer de col uterin. Iată când și unde se poate face. Programările se fac la medicul de familie iar testarea durează câteva minute.

 

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă miercuri, 14 decembrie 2022, în localităţile Jidvei şi Blaj din judeţul Alba, potrivit unui comunicat transmis de SCJU Târgu Mureș. 

„Invităm femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin”, se mai arată în comunicat.

Unde se pot face testele

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Programul caravanei este următorul:

  • Jidvei – 14.2022începând cu ora 09.00 (Cabinet Dr. Bota, Str. Perilor nr. 13);
  • Blaj – 14.2022începând cu ora 13.00 (Cabinetul medical Dr. Eliza Medical, Str. Gheorghe Bariţiu nr. 32).

“Mii de femei tinere active în familie şi în societate se îmbolnăvesc de cancer de col uterin, una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin vaccinare și depistare precoce.

Prin acest proiect, aducem femeilor informatii despre prevenirea acestui cancer, despre modalitatile de

testare actuale, despre testul Babes-Papanicolaou şi HPV si oferim gratuitatea tuturor serviciilor medicale de screening.

Doamnelor, vă invit să dăm șansă depistării precoce a leziunilor, să dăm șansă vieții. Screeningul vă poate salva viaţa! Vă aşteptăm la testare!’’, a declarat Dr. Cosmina UZUN, managerul proiectului.

Proiectul răspunde nevoilor populației și asigură un acces echitabil și optimizat din punct de vedere regional la asistența medicală de nivel inalt, ce va ameliora rezultatele în cazul cancerului de col uterin care afectează în mod disproporționat persoanele sărace.

Pentru echipa proiectului este importantă informarea corectă și consecventă a publicului despre riscul cancerului de col uterin, având în vedere importanța înțelegerii de către femei a cauzelor bolii și cunoașterii metodelor de prevenire disponibile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.