marți, mai 24, 2022

Octavian Jurma este dezamăgit de ultima deizie luată de autorități. Acesta a făcut un  anunț crunt pe contul personal de socializare după scurtarea perioadei de izolare.

Octavian Jurma: „Va urma o prigoană a celor care se opun infectării în masă”

Cercetătorul Octavian Jurma condamnă graba autorităților de a relaxa puținele măsurile care mai sunt în vigoare, încercând să forțeze finalul pandemiei. Din păcate, valul cinci își face tot mai simțită prezența, iar numărul infectărilor și internărilor ating e cifre record. Specialistul atrage atenția asupra lipsei de implicare a președintelui privind introducerea unor măsuri restrictive care să limiteze transmiterea comunitară.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

Cercetătorul Octavian Jurma condamnă graba autorităților de a scurta perioadei de izolare

„Dacă anul trecut politicienii au așteptat până la ieșirea din valul 3 înainte de a anunța sfârșitul pandemiei, anul acesta suntem anunțați că s-a terminat pandemia înainte de depăși vârful valului 5-Omicron.

Faptul că în acest val președintele Iohannis nu și-a mai exprimat îngrijorarea și nu a mai convocat o ședință care să adopte măsuri de limitare a infectărilor este îngrijorător și poate semnala depășirea etapei de negaționism din valul 4-Delta și trecerea la o nouă etapă, pe care o putem numi infecționism.

Un alt contrast puternic este între consensul social pro-vaccinare care s-a format în occident și cel anti-vaccinare care s-a format în România. Aceasta va pune adesea românii în conflict cu regulile din vest atunci când ies din țară, așa cum a aflat și românul nostru în Italia.

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă hipotiroidismul la copii și cât d...

Este prima fractură greu reversibilă între România și Uniunea Europeană, care va fi puternic exploatată politic de partidele și politicienii anti-UE și pro-Rusia”,scrie dr. Octavian Jurma pe rețelele sociale.


Octavian Jurma: „Valul de spitalizări și de decese este abia la început”

Cercetătorul consideră total inoportun să sărbătorim finalul unei pandemii, care în realitate nu s-a terminat. Acesta afirmă că „intrăm într-o nouă etapă a filozofiei de sănătate publică (pe baza căreia se formulează și politică de sănătate publică)”

Te-ar mai interesa: Ce efect au energizantele asupra creierului nostru...

„Poate că pandemia e totuși gata de data asta. (…) Chiar și atunci e frivol să sărbătorim când valul de spitalizări și valul de decese sunt abia la început. Nu putem aștepta cu petrecerile până trec procesiunile mortuare? Dar poate că intrăm într-o nouă etapă a filozofiei de sănătate publică (pe baza căreia se formulează și politică de sănătate publică) în care infectarea este pusă pe picior egal cu vaccinarea”, a explicat medicul român.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

Octavian Jurma trage o concluzie tristă. Din păcate, cel mai trist aspect este legat de pierderea oamenilor care au fost răpuși de această boală, pentru care nimeni nu își asumă nicio răspundere.

„Acum, negaționismul și infecționismul sunt salutate de majoritatea românilor care văd în medici și medicină o amenințare, nu în viruși și boală. (…) Întrebarea este cine vorbește în numele morților? Să vorbești însă în numele morților a devenit extrem de riscant politic și profesional.

Te-ar mai interesa: Simptomele bolii Crohn: semnele de pe piele care p...

În afara armatei de troli negaționiști, partidele pot acționa prin intemediul pârghiilor din media sau a șefilor numiți politic. Mă tem că după instituirea oficială a infecționismului va urma și o prigoană a celor care se opun infectării în masă”, conchide medicul pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private