joi, februarie 2, 2023

Cercetătorul Octavian Jurma vorbește despre tulpina coronavirus care a făcut ravagii în Europa în ultimele săptămâni, care a dus la o creștere a cazurilor de corornavirus cu 40%. Această tulpină se pare că a ajuns și în România.

Aparent suntem într-un moment bun, pentru că noi suntem în orb și de aceea Marea Britanie este multe mai interesantă de studiat în această perioadă pentru că ei astăzi au făcut 500.000 de teste, nu 4.000. Astfel încât, la o asemenea capacitate de testare, ei depistează mult mai devreme decât orice altă țară din Uniunea Europeană modificările de trend.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Dacă în Marea Britanie a avut loc această modificare de trend, noi suntem undeva la trei săptămâni – o lună în urma Marii Britanii pe curba epidemică. De aceea, trebuie să ne așteptăm la o evoluție similară în luna ianuarie, mai ales după relaxarea de la noi care acum, pe fondul acestor cifre anunțat oficial”, a spus Octavian Jurma.

Specialistul Octavian Jurma subliniază că cel mai dificil lucru pe care vor trebui să-l facă autoritățile în următoarea perioadă va fi să restabilească controlul epidemiologic în România.

„Trebuie să avem o idee unde suntem, încotro ne îndreptăm. Cu certitudine această nouă tulpină se află deja la noi și asta e cea mai mare problemă, faptul că rata infecției crește repede cu ajutorul noii tulpini și măsurile pe care le luăm trebuie mărite pentru a obține aceleași rezultate”,  a mai spus Jurma.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private