duminică, iunie 4, 2023

Cerealele integrale, fibrele și riscul de cancer. Care este legătura dintre ele?

Cerealele integrale și produsele din cereale integrale sunt obținute din cereale întregi. Cerealelor rafinate (prelucrate) le lipsește o parte din boabe. Acest lucru creează boabele mai albe întâlnite în pâinea albă, orezul alb și pastele albe.

Majoritatea substanțelor nutritive și a fibrelor se găsesc în aceste părți îndepărtate. Acest lucru înseamnă că cerealele integrale sunt în mod natural mai nutritive și sunt mai bogate în fibre decât cerealele rafinate. Cerealele integrale sunt lucruri precum orezul brun, pastele integrale, ovăzul și pâinea integrală.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Fibrele sunt un tip de carbohidrați (carbohidrați) care nu se descompun cu ușurință, se deplasează prin intestinul nostru în intestin. Fibrele se găsesc în alimentele de origine vegetală, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele (cum ar fi fasolea sau lintea).

Pe baza a ceea ce știm până în prezent, se pare că fibrele din cerealele integrale sunt mai bune în reducerea riscului de cancer decât fibrele din alte alimente, cum ar fi fructele și legumele, potrivit cancerresearchuk.org. Dar este important să consumați o varietate de alimente bogate în fibre ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

O dietă bogată în fibre, risc mai mic de cancer

reducerea colesterolului

O dietă bogată în fibre și, în special, în cereale integrale, poate contribui la reducerea riscului de cancer.

Pentru mai multe fibre și cereale integrale, încercați:

Schimbați alimentele de zi cu zi, cum ar fi pâinea, pastele sau orezul, cu alternativa lor integrală sau integrală.

Începeți cu un mic dejun bogat în fibre. Schimbați cerealele procesate cu versiuni din cereale integrale, cum ar fi grâul integral mărunțit și cerealele cu tărâțe sau ovăzul de terci.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Consumul de fructe și legume la fiecare masă 

Consumați coaja de pe legume, cum ar fi cartofii și morcovii. Acest lucru vă ajută să obțineți cele mai multe fibre din alimente.

Adăugarea de gustări integrale, cum ar fi popcornul simplu, fructele, nucile și semințele sau biscuiții din grâu integral.

Câte fibre și cereale integrale ar trebui să consum?
Guvernul recomandă ca adulții să consume 30 g de fibre în fiecare zi. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru înseamnă să mănânce mai multe porții de alimente din cereale integrale, cum ar fi pâinea prăjită integrală (7 g de fibre), cerealele integrale (13-24,5 g de fibre) și pastele din grâu integral (4,2 g de fibre).

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Multe produse au etichete care arată cât de multe fibre conțin. Produsele bogate în fibre au 6 g sau mai multe fibre la 100 g.

Atunci când căutați cereale integrale, verificați dacă există cuvântul „integral” înaintea numelui cerealelor sau a denumirii produsului, de exemplu, „paste integrale” sau „pâine integrală”. Nu uitați că tot ovăzul și orezul brun sunt cereale integrale.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Cum pot reduce fibrele riscul de cancer intestinal? Medic: Există mai multe moduri 

Există mai multe moduri în care o dietă bogată în fibre ar putea reduce riscul de cancer intestinal.

Fibrele ne ajută să facem caca mai des, măresc dimensiunea cacaului și diluează conținutul acestuia. Acest lucru înseamnă că substanțele chimice dăunătoare rămân mai puțin timp în intestin.

Atunci când fibrele se întâlnesc cu bacteriile din intestin, acestea produc ceva numit butirat. Butiratul ajută celulele din intestin să rămână sănătoase, astfel încât este mai puțin probabil să apară tumori.

Consumul mai multor fibre vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți o greutate sănătoasă prin senzația de sațietate mai mult timp. O greutate sănătoasă nu numai că reduce riscul de cancer intestinal, ci și de alte 12 tipuri de cancer.

Ar trebui să iau suplimente de fibre?

Suplimentele de fibre pot fi utile pentru unele persoane cu anumite afecțiuni medicale. Dar pentru majoritatea dintre noi, cel mai bun mod de a consuma mai multe fibre este să ne modificăm dieta și să consumăm mai multe alimente bogate în fibre, în special cereale integrale.

Dovezile de până acum au analizat beneficiile pentru sănătate ale fibrelor din ceea ce mâncăm, mai degrabă decât din suplimente, notează Cancer Research.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private