Sari la conținut

Certificatul electronic de vaccinare: Ce restricții există dacă nu ai dovada de vaccinare?

Certificatul electronic de vaccinare ar putea fi un nou instrument folosit de autorități pentru a combate răspândirea virusului. Organizația Mondială a Sănătății a susținut că utilizarea tehnologiei poate fi un mijloc eficace în monitorizarea procesului de imunizare.

Potrivit Il Giornale, certificatul electronic de vaccinare este cel mai recent instrument conceput pentru a combate pandemia de coronavirus prin monitorizarea procesului de imunizare în masă.

„Examinăm foarte atent utilizarea tehnologiei în răspunsul la Covid și unul dintre aspecte este modul în care putem lucra cu statele membre”, a explicat Siddharta Datta, expertul în vaccinuri de la divizia europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), şi cel care a lansat propunerea, citată de Rador.

Vaccinul nu este obligatoriu, însă cum ar arăta viața unei persoane care refuză imunizarea?

După cum explică La Verità, se pare că lansarea unui carnet rezervat persoanelor vaccinate este mai mult decât o ipoteză. Ideea ar putea ascunde ceva cu totul diferit, adică dorinţa de a-i convinge pe oameni să se supună vaccinării fără a o face oficial obligatorie. Iar cei care nu ar avea documentul, ar trăi într-un fel de lockdown personal care le-ar afecta puternic viața de zi cu zi: în practică, ar fi dificil să folosească mijloacele de transport în comun și locurile publice, să meargă la sală sau la cinematograf și să planifice excursii. Presiunea asupra populației mondiale ar fi atât de mare, încât ar fi create condițiile pentru o obligație de facto.

Vaccinul va reuși să combată pandemia?

Însă vaccinul ar putea pune cu adevărat capăt coșmarului Covid-19? Nu este sigur. Mike Ryan, directorul pentru urgențe de la OMS, a avertizat: „Vaccinurile nu înseamnă zero Covid. Nu vor rezolva singure problema”. Un adevărat paradox al situaţiei. Fără ceea ce unii ar putea considera aproape ca un antidot împotriva răului nu se poate trăi normal și totuși nici măcar cu el coșmarul nu va lua sfârşit.

„Proiectăm o platformă IT care va face posibilă cunoașterea numelor persoanelor care au făcut vaccinul și unde l-au făcut”. Cine știe, poate că s-ar putea să existe deja ceva în curs. Crearea unui vaccin împotriva Covid-19 este o veste excelentă, însă ar fi corect ca oamenii să poată alege în libertate deplină dacă îl vor face, sau nu”, a declarat comisarul Domenico Arcuri.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel